[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Cum sa iti protejezi mai bine datele

 În ziua de astăzi sunt probabil mai mulți hackeri ca oricând activi pe toate domeniile de pe internet, iar crearea unor parole cât mai sigure ar trebui să ne intereseze pe toți.

Dacă este un obicei posibil dăunător pe care mulți oameni încă îl mai au, acela este de a folosi aceeași parolă pe mai multe website-uri. Sunt expuși chiar și cei care folosesc pentru toate conturile lor de pe internet trei sau patru parole, ca să nu îi mai menționăm pe cei ce au una singură. Astfel de obiceiuri au, totuși, niște cauze foarte clare. În condițiile în care multe afaceri sunt mutate din viața de zi cu zi în domeniul virtual, este nevoie de mult mai multe parole, fiind aproape imposibil ca cineva să le memoreze pe toate, scrie Playtech.ro .

Studii au fost realizate pentru a evalua pericolul, iar rezultatele sunt cel puțin îngrijorătoare. Aparent jumătate de milion de hackeri accesează Facebook în fiecare zi pentru a sparge conturi și a obține informații. În 2013, în 27 de țări 37% dintre atacurile de acest fel erau direcționate către bănci și instituții financiare. 76% dintre cele care au reușit s-au bazat pe parole slabe sau pe parole furate. În aceste condiții este nevoie de o parolă cât mai sigură.

Sunt câteva principii pe care se bazează crearea unei asemenea parole. Probabil nu mai are rost să menționăm că va fi unică, funcționând la logarea pe un singur site. Aceasta va conține litere mari și litere mici. Pe lângă ele, ar trebui incluse numere și simboluri. Dacă aveți răbdarea să introduceți  litere și simboluri care nu se găsesc pe tastatură, atunci cu atât mai sigură va fi parola.

Parola perfectă ar trebui să aibă mai mult de 8 caractere. Aici, principiul este destul de simplu. Cu cât mai multe caractere, cu atât mai bine. Ca să înțelegeți mai bine, un studiu a ajuns la concluzia că spargerea unei parole de 10 caractere durează în medie o săptămână, în timp ce spargerea uneia de 15 ar dura secole. Nu trebuie folosite nume, adrese de email, cuvinte din dicționar sau jargon.

Ideal ar fi ca parola să reprezinte o expresie scrisă într-un mod cât mai ciudat, preferabil folosind cifre sau eliminând anumite litere. Indiferent cât de sigură pare parola, aceasta ar trebui schimbată la un anumit interval de timp pentru o protecție garantată. Un acces mai ușor la toate parolele ar fi garantat de un program capabil de a le administra pe toate. Pentru a vă proteja cât mai bine parola, aceasta nu ar trebui notată pe nimic și nu ar trebui spusă nimănui. Puteți citi despre mai multe tehnici de administrare a parolelor, accesând WhoIsHostingThis.com

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019