China a adoptat luni o lege de securitate cibernetică controversată pentru a contracara amenințări în creștere ca deturnarea informațiilor de către hackeri și terorismul, dar legea declanșează îngrijorări în rândul companiilor străine din această țară și organizațiilor care activează pentru drepturile omului, scrie reuters.com.
Criticii din afara țării spun că legea amenință să oprească accesul companiilor străine în diferite sectoare considerate „importante” și include cerințe discutabile pentru evaluările de securitate și pentru datele stocate pe serverele din China.
Cei care pledează pentru drepurile omului spun și că legea va spori restricțiile la internet din China, care fac deja parte din cel mai mare mecanism de cenzură din lume, cunoscut sub numele de „Great Firewall”.
Noua lege, adoptată de legislativ și care va intra în vigoare în iunie 2017, este o ‘necesitate obiectivă’ pentru China în calitatea sa de putere majoră a internetului, a explicat un oficial parlamentar pentru Reuters, citat de Agerpres.
Mai mult de 40 de companii multinaționale au adresat o petiție premierului Li Keqiang în luna august, cerând amendarea secțiunilor controversate din proiectul legislativ. Responsabili chinezi au afirmat însă că acesta nu va interfera cu interesele companiilor străine.
Prevederile contestate au rămas în versiunea finală adoptată de legislativ, inclusiv cerința ca ‘operatorii de infrastructură de informații critică’ să stocheze date personale și de afaceri pe servere în China, să furnizeze ‘suport tehnic’ neprecizat agențiilor de securitate și să fie supuse unor examinări de securitate națională.
Multe dintre prevederi au fost deja aplicate în practică, însă introducerea lor într-o lege coincide cu adoptarea de către China a unei serii de alte reglementări privind securitatea națională și ONG-urile străine.
Îngrijorarea din rândul companiilor din Statele Unite ale Americii este că vor fi forțate să ofere codul sursă și alte secrete ale companiei guvernului Chinez pentru a dovedi că echipamentul lor ste sigur, a spus Jake Parker, vicepreședinte al operațiilor cu China al Consiliului de afaceri SUA-China, un grup de comercianți care reprezintă companiile americane din această țară, scrie wsj.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…