[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Cele mai mari 10 lovituri ale Anonymous şi LulzSec

CSOOnline.com prezintă cele mai mari lovituri ale grupărilor Anonymous şi LulzSec din ultimii doi ani.

1. Atacul LulzSec asupra Sony

Iunie 2011: LulzSec a spart mai multe site-uri Sony Pictures şi a accesat informaţiile personale a mai mult de 1 milion de oameni. LulzSec a afirmat că a compromis toate detaliile administratorilor, inclusiv parole, 75 000 de coduri pentru muzică şi 3,5 milioane de cupoane pentru muzică ale Sony.

2. Anonymous atacă HBGary

Februarie 2011: Anonymous face publice mii de e-mail-uri din conturile directorilor de la HBGary, Greg Hoglund şi Aaron Barr. Atacul a fost lansat după ce Barr a spus că a descoperit identităţile mai multor lideri ai Anonymous şi că intenţionează să discute investigaţiile într-o discuţie publică.

3. LulzSec îl “omoară” pe Rupert Murdoch

Iulie 2011: LulzSec a spart site-urile de la Sun şi News International’s Times şi a postat un articol fals despre moartea lui Murdoch. În poveste se pretinde că Rupert Murdoch a fost găsit mort in grădina sa. Cititorii care accesau articolul fals de pe thesun.co.uk erau redirecţionaţi către new-times.co.uk, unde a fost plasat iniţial articolul.

4. Anonymous vs. FBI

Februarie 2012: FBI, Scotland Yard şi alte agenţii de aplicare a legii de top din toată lumea au ţinut o conferinţă telefonică confidenţială pentru a discuta investigaţiile împotriva Anonymous şi a altor grupări de acelaşi gen precum LulzSec, Antisec şi alţii. Însă pe linia telefonică erau chiar cei de la Anonymous care a postat o înregistrare de aproximativ 17 minute din acea conferinţă pe YouTube şi pe alte site-uri. FBI confirmă că înregistrarea este autentică şi “obţinută ilegal.”

5. Anonymous vs. Departamentul de Justiţie al S.U.A.

Ianuarie 2012: După ştergerea site-urilor Megaupload de către guvern, Anonymous atacă Departamentul de Justiţie al S.U.A., precum şi site-urile celor de la Universal Music şi Recording Industry Association of America.

6. LulzSec vs. CIA

Iunie 2011: LulzSec reuşeşte să distrugă site-ul public al CIA, postând mai apoi pe Twitter un mesaj batjocoritor.

7. Anonymous sparge Banca Americii

Martie 2011: Anonymous face publice e-mail-uri referitoare la Banca Americii înmânate grupului de către o persoană care a lucrat timp de şapte ani la Balboa Insurance, o companie care furnizează asigurări instituţiilor financiare. Balboa a fost o unitate a Countrywide Financial, care a fost cumpărată de Banca Americii în 2008.

8. Anonymous vs. Guvernul chinez

Aprilie 2012: Anonymous protestează împotriva cenzurii Internetului ştergând sute de site-uri ale Guvernului chinez. Întreaga lista cu domeniile atacate, postată pe Pastebin, a ajuns la 501. Începutul mesajului de ştergere spune: “Guvernul vostru controlează Internetul în ţara vostra şi se străduieşte să filtreze ce consideră a fi o ameninţare pentru aceasta.”

9. LulzSec atacă MilitarySingles.com

Martie 2012: Un catalog cu probleme de securitate, incluzând design-uri web slabe şi folosirea criptării inadecvate, le permite celor de la LulzSec să găsească şi să posteze pe Pastebin nume de utilizatori, adrese de e-mail, parole şi chiar adrese IP ale 170 000 de abonaţi ai MilitarySingles.

10. Anonymous vs. Vatican

Martie 2012: Anonymous întrerupe accesul la site-ul Vaticanului pentru mai multe ore şi fură date din sistemul computerului Radioului Vaticanului. Anonymous spune ca aceasta invazie în sistem este justificată de faptul că transmiţătorii foarte puternici ai radioului amplasaţi în zona rurală din afara Romei constituiau un risc de sănătate pentru oamenii care trăiau în vecinătatea acestora.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019