[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Bitdefender combate “Politia Romana”

Bitdefender anunţă disponibilitatea unei aplicaţii gratuite împotriva “virusului pirateriei”, care a infectat milioane de utilizatori din toată lumea, prin intermediul unui mesaj fals ce se pretinde a fi din partea poliţiei.

Ameninţarea, cunoscută în România şi sub denumirea de “virusul Poliţia Română”, acuză victimele de piratarea de muzică, software şi videoclipuri, solicitându-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

Utilizatorii infectaţi cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot instala instrumentul furnizat de Bitdefender, pentru a şterge virusul din computere prin accesarea linkului următor http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe şi rularea uneltei în Safe Mode.

’’Virusul pirateriei exploatează aceeaşi teamă primară pe care oamenii o resimt când aud sirena poliţiei, văd luminile girofarului, iar apoi sunt traşi pe dreapta’’, explică Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender. ’’Virusul verifică adresa de IP a victimei, îi spune că mesajul este din partea poliţiei şi o acuză de un delict pe care l-ar fi putut comite şi fără să-şi dea seama. Faţă de ameninţări similare mai vechi, care trimiteau « amenzi » pentru pornografie şi zoofilie, aceasta pune accentul pe infracţiuni de piraterie. şi este extrem de eficientă’’, continuă Alexandru Bălan.

În contextul în care pierderile cauzate de încălcarea drepturilor de autor se ridică la miliarde de dolari anual şi milioane de computere din toată lumea adăpostesc fişiere, software, muzică sau filme piratate, virusul pirateriei poate viza cu succes pe oricine, din orice ţară şi din orice grup social.

Virusul intimidează utilizatorii cu mesaje localizate ce par a veni de la birourile de poliţie din ţări precum România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Austria şi Olanda. La noi în ţară, atacatorii cibernetici solicită plata unei sume de 100 de dolari, sau 300 de lei.

De origine rusească, viruşii de tip ’’Ransom’’ reprezintă o clasă de software periculos ce blochează accesul la computerul infectat solicitând bani în schimbul eliminării restricţiilor.

Mai multe detalii despre această amenintare şi despre modul în care poate fi rulată aplicaţia de eliminare a virusului aici : http://labs.bitdefender.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=RemovalToolUnifiedLauncher.exe

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019