Schema folosită de fraudatori este simplă, potenţialele victime sunt anunţate telefonic sau prin SMS că au câştigat un premiu mare în bani (câteva mii de euro) şi pentru a intra în posesia acestuia trebuie să trimită printr-un serviciu de transfer de bani câteva sute de lei, pe numele unui notar public din Bucureşti. Fraudatorul va folosi datele tranzacţiei (expeditorul, numele destinatarului, suma trimisă şi MTCN – numărul de control al transferului) pentru a ridica banii cu un act de identitate fals.
După ce suma a fost ridicată, expeditorii nu mai pot anula transferul sau obţine banii înapoi de la Western Union, chiar dacă transferul a fost rezultatul unei fraude.
‘Consumatorii trebuie să fie foarte precauţi când sunt anunţaţi că au câştigat premii la concursuri la care nu s-au înscris şi care sună prea bine pentru a fi adevărate. Deşi este mare tentaţia acceptării unui premiu în bani, câştigat fără efort, astfel de cazuri sunt, de obicei, capcane ce trebuie ocolite pentru a nu pierde bani’, a declarat Daniela Budurea, Country Director, Western Union România şi Bulgaria.
În perioada august – septembrie, Western Union derulează în România şi Bulgaria o campanie de prevenire a fraudelor prin care urmăreşte să atragă atenţia consumatorilor asupra mecanismelor folosite de fraudatori pentru a-şi înşela victimele, precum şi asupra principalelor semnale de alarmă de care trebuie ţinut cont pentru a efectua un transfer de bani în siguranţă.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…