Potrivit parlamentarului englez Lord Jopling, prin această rezoluţie se încurajează statele membre şi organismele NATO să includă dimensiunea cibernetică în toate procesele lor de planificare şi implementare. ‘Este nevoie de capacităţi de apărare cibernetică, este nevoie să se investească în capitalul uman şi în formarea lui, este nevoie de colaborare cu sectorul privat şi trebuie asigurată protecţia fizică a infrastructurii cibernetice‘, a spus Lord Jopling în şedinţa plenară a AP NATO, transmite Agerpres.
El a arătat că rezoluţia specifică faptul că este nevoie de introducerea unor măsuri luate împotriva terorismului cibernetic de către guverne. ‘Rezoluţia ne îndeamnă să considerăm domeniul cibernetic nu numai ca o sursă de ameninţare, ci şi în sens pozitiv, ca mijloc de promovare a valorilor lumii democrate în care credem cu toţii’, a mai spus parlamentarul englez.
Lord Jopling a afirmat că ameninţarea cibernetică va escalada, arătând că există o situaţie nefericită în contextul în care toate ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice se confruntă cu atacuri informatice. El a amintit de atacurile cibernetice asupra Estoniei din 2007 şi Georgiei din 2009, cât şi de apariţia virusului Stuxnet.
‘E prima dată când Adunarea are o rezoluţie privind securitatea cibernetică şi cred că acest lucru subliniază importanţa pe care o acordăm cu toţii acestei chestiuni’, a subliniat parlamentarul englez.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…