Tehnica numită traffic confirmation presupune monitorizarea unui volum consistent din traficul trecut prin noduri de conectare a reţelei Tor, determinând astfel adresa IP a persoanei vizată. Potrivit raportului, rata de succes a acestei metode este foarte ridicată, cu doar 6.4% rezultate fals-pozitive, informează Go4it.ro .
Vulnerabilitatea este confirmată într-o postare pe blog şi de reprezentanţii Tor Project, care au explicat că reţeaua Tor nu a fost proiectată pentru a combate această tehnică de monitorizare. “Designul reţelei Tor nu încearcă să protejeze împotriva atacatorilor care pot urmări sau măsura simultan atât traficul de intrare cât şi cel de ieşire în reţeaua Tor. Asta pentru că dacă poţi vedea ambele fluxuri de date, există tehnici simple de analiză statistică folosite pentru potrivirea acestora. “
Încercând să-şi liniştească utilizatorii îngrijoraţi de siguranţa reţelei, administratorii Tor Project au explicat că eficienţa metodei traffic confirmation depinde de “cât anume din Internet poate controla sau măsura adversarul”. Ţinând cont de faptul că “adversarul” poate fi chiar guvernul unei ţări sau o entitate controlată de acesta, asigurările oferite nu sunt de natură să liniştească pe toată lumea.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…