5 obiceiuri care pun in pericol securitatea
Jonathan Crowe, expert în securitate al companiei Barkly oferă cinci soluții la cinci obiceiuri care pun în pericol securitatea unei companii.
Jonathan Crowe, senior content manager al companiei de soluții de securitate Barkly oferă cinci soluții la cinci obiceiuri care pun în pericol securitatea unei companii. Aceste soluții pot ajuta angajații să devina cei care păstrează securitatea, scrie cio.com.
Aceste obiceiuri sunt următoarele:
1. Folosirea aceleiași parole pentru fiecare cont
Soluția este folosirea unui manager de parole. Nu numai că va genera parole aleatorii și sigure, dar le va cripta și memora, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să facă acest lucru, spune Crowe.
2. Redirecționarea către link-uri fără a le verifica înainte
O bună soluție este educarea utilizatorilor să verifice de două ori URL-urile prin trecerea cursorului peste link-uri/ hiperlink-uri pentru a vedea unde sunt trimiși dacă dau click, spune Crowe. Dacă site-ul nu se potrivește cu link-ul sau pare suspect în orice fel, nu trebuie accesat. De asemenea, utilizatorii nu ar trebui să deschidă atașamente pe care nu le așteaptă.
3. Amânarea actualizărilor și patch-urilor
O soluție pentru a nu amâna actualizările sau patch-urile importante este să se adopte o soluție de management al patch-urilor care ajută la automatizarea lor.
4. Folosirea Wi-Fi-ului public
Este important să ne amintim că „gratuit” și „public” nu înseamnă și „sigur”, spune Crowe.
Soluția este folosirea unui VPN. Traficul va fi criptat și va fi mult mai sigur. Chiar dacă nu este oferit de companie, utilizatorii trebuie să știe despre beneficiile acestuia. O sugestie este folosirea unui VPN gratuit.
5. Considerarea securității ca problemă a departamentului IT
Soluția pentru acestă problemă este educarea și pregătirea utilizatorilor pentru a cunoaște și a pune în practică zi de zi cele mai bune practici de securitate, spune Crowe. Astfel utilizatorii vor deveni o apărare formidabilă.