[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Tehnologie inovatoare de securitate la AXIS OPEN DAY 2015

Axis Communications, lider mondial în echipamente video de rețea, a organizat joi, 14 mai, primul eveniment AXIS OPEN DAY in Romania.

Evenimentul a avut loc la hotel Howard Johnson, din București, și a găzduit atât prezentări ale ultimelor tehnologii Axis, cât și inovații implementate de partenerii Axis(NICE, Metrici, Milestone, iRewind, Top-Key, Netavis, Mindespeed, Avitech, Allied Telesis). Din partea Axis, la AXIS OPEN DAY 2015, au ținut prezentări Markéta Bauerová (Sales Manager, Central Europe), care a vorbit despre modelele de afaceri, educație și sistemul de parteneriat, și Bogdan Gavril (Sales Engineer, Central Eastern Europe), care a data detalii despre produsele și soluții inovatoare din 2015. Asfel, au fost prezentate camere optice, termale și termografice, soluții sofware, NVR-uri, tehnologia AxisZipstream, AXIS Physical Access Control (PACS), AXISIP Door Station, AXISIP Horn Speaker etc.

 

Tehnologia Zipstream

TehnologiaZipstream permite clienților să optimizeze capacitatea de stocare și lățimea de bandă necesare aplicațiilor de supraveghere, fără investiții suplimentare în alte camere sau software. Tehnologia Zipstream este complet compatibilă cu standardul de compresie H.264, a fost dezvoltată în mod specific pentru aplicațiile de supraveghere video și reduce necesarul de lățime de bandă și capacitate de stocare cu peste 50%.

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă și stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt compresate.

Clienții pot utiliza Axis Zipstream alături de alte tehnologii Axis precum Wide Dynamic Range — Forensic Capture și Lightfinder. Axis Zipstream este perfect compatibilă cu H.264 și poate fi utilizată cu AXIS Camera Station, AXIS Camera Companion și alte aplicații dezvoltate de alte companii.

AXIS Q1615, AXIS Q1635 și toate modelele seriei AXIS Q35 vor putea dispune de noua tehnologie prin update de firmware.

Primele produse noi cu Axis Zipstream preinstalat vor fi:

—camere de rețea fixe: AXIS M1124/-E, AXIS M1125/-E și AXIS P1365/-E;

—camere de rețea fixe dome: AXIS P3224-LV/-LVE si AXIS P3225-LV/-LVE.

AXIS M1124/-E si AXIS M1125/-E sunt camere de rețea accesibile ce beneficiază de caracteristici superioare precum tehnologia Axis Zipstream, funcționalitate Zi/Noapte, mod WDRForensic Capture și lentile CS mount, precum și de capabilități îmbunătățite special dezvoltate pentru retail sau alte instalări de interior sau exterior în care accesibilitatea financiară este importantă. Camerele de rețea AXIS M1124/-E și AXIS M1125/-E sunt programate să fie disponibile în cel de-al doilea trimestru al anului 2015.

AXIS P1365 și AXIS P1365-E, pregătite pentru exterior, sunt modele ce folosesc modul WDRForensic Capture, dispun de interfață audio, remote back focus și de tehnologia Zipstream. Calitatea superioară a imaginii include realizarea unei tranziții rapide și ușoare de la modul WDR la cel Lightfinder, caracteristică ce permite modelelor să fie instalate în bănci și în aplicații de supraveghere a orașelor, cu disponibilitate din 9 aprilie, anul curent.

AXIS P3224-LV/-LVE și AXIS P3225-LV/-LVE sunt camere tip dome ușor de instalat ce oferă o calitate a imaginii excelentă în orice condiții de iluminare, grație combinației dintre Optimized IR și WDRForensic Capture. Tehnologia Zipstream reduce necesarul de lățime de bandă și stocare fără a compromite calitatea imaginii. Modelele sunt programate să fie disponibile în cel de-al doilea trimestru al anului 2015.

 

AXIS A8004-VE Network Video Door Station

AXISA8004-VE Network Video Door Station este o stație IP ce foloseşte comunicarea bi-direcțională, oferă imagini video de calitate şi control de la distanță al accesului, fiind o extensie pentru orice instalare de supraveghere, oferind o identificare eficientă și gestionarea accesului.

Staţia permite o identificare rapidă și ușoară a persoanelor aflate în faţa uşii, cât și comunicare cu acestea. Astfel, accesul în locaţie se desfășoară în condiții de siguranță. Unul dintre avantaje este şi că sistemul este rezistent la şocuri şi la variațiile de temperatură, putând fi instalat atât în interior, cât și în exterior. Stația vine cu funcții de intercomunicare de înaltă performanță care permit dialogul bi-direcțional cu vizitatorii, clar și fără ecou. De asemenea, integrează o cameră HDTV cu funcţie WDR (Wide Dynamic Range) ce oferă performanțe excelente, chiar şi în condiţii reduse de luminozitate. Unitatea oferă identificarea eficientă a vizitatorilor 24/7, chiar și în medii dificile. Datorită tehnologiei Power over Ethernet, conexiunea se realizează printr-un singur cablu de rețea, cantitatea de energie de furnizată fiind suficientă atât pentru alimentarea stației, cât și pentru controlul sistemelor de închidere al ușilor de acces.

Instalarea produsului în spațiile de birouri sau insituţiile publice va ajuta în primul rând la îmbunătățirea securității și va simplifica operațiunile zilnice. Stația face posibilă comunicarea și identificarea vizitatorilor, permite gestionarea accesului de la distanță folosind un telefon IP, un echipament mobil sau direct printr-un sistem de Video Management (VMS).

Pentru instalările în mediul public sau industrial, precum aeroporturile sau industria grea unde este necesară integrarea cu diferite sisteme precum supraveghere video, control acces sau telefonie IP, AXIS A8004-VE se bazează pe standarde deschise și interfața Application Programming Interfaces (APIs). Fiind complet compatibil cu ONVIF, VAPIX și SIP, produsul este ușor de integrat cu alte sisteme.

 

Seria PTZ AXIS Q61-E și tehnologiile Sharpdome, Lightfinder, Advanced Gatekeeper si Axis Speed Dry

Noua serie de camere PTZ AXIS Q61-E integrează tehnologia Sharpdome ce oferă imagini clare, acoperind chiar şi cele mai dificile unghiuri.

Camerele compacte PTZ (Pan-Tilt-Zoom) sunt potrivite atât pentru aplicații de interior, cât și de exterior, oferind imagini de cea mai bună calitate indiferent de condiţiile de iluminare. Camerele seriei Q61-E reprezintă varianta optimă pentru supravegherea orașelor, a mall-urilor, a şcolilor sau a altor zone în care este necesară o acoperire cât mai mare.

Sunt produse compacte și cele mai rapide modele din piaţă. Oferă un zoom optic de 30x, o rezoluţie HDTV 1080p şi sunt dotate cu tehnologiile Lightfinder și Wide Dynamic Range – WDR (130dB). Aceste produse permit obținerea unei imagini excelente, chiar şi în condiții de iluminare sau meteo nefavorabile (vânt).

Noua tehnologie Sharpdome integrată în seria AXIS Q61-E oferă imagini clare, acoperind chiar şi cele mai dificile unghiuri. Camerele compacte PTZ sunt potrivite atât pentru aplicații de interior, cât și de exterior, oferind imagini de cea mai bună calitate indiferent de condiţiile de iluminare. Astfel, acestea reprezintă varianta optimă pentru supravegherea orașelor, a mall-urilor, a şcolilor sau a altor zone în care este necesară o acoperire cât mai mare.

Sharpdome va fi integrată în modelele seriei AXIS Q61-E şi va permite realizarea unei supravegheri eficiente, performante şi în detaliu. Adiţional, datorită Sharpdome, modelele seriei deţin capabilitatea de a identifica obiecte chiar şi la 20° deasupra orizontului vizibil.

Tehnologia Sharpdome include funcția unică Axis Speed Dry, care permite îndepărtarea rapidă a picăturilor de apă de pe sticla dome-ului, astfel încât camera să poată oferi imagini clare şi în condiţii meteo nefavorabile. Dacă se doreşte o curăţare generală a sticlei dome-ului, această operaţiune poate fi realizată chiar şi cu aparate de spălat cu presiune.

Camerele PTZ din seria AXIS Q61-E sunt unele dintre cele mai compacte și mai rapide modele din piaţă. Acestea oferă un zoom optic de 30x, o rezoluţie HDTV 1080p şi sunt dotate cu tehnologiile Lightfinder și Wide Dynamic Range – WDR (130dB). Toate acestea pentru ca imaginea obţinută să fie una excelentă, chiar şi în condiții de iluminare sau meteo nefavorabile (vânt).

AXIS Q6114-E este primul model al seriei Q61 ce integrează tehnologia inovativă Lightfinder pe un senzor HDTV 720p, oferind culori excelente chiar şi în medii cu iluminare scăzută. Cel de-al doilea model al seriei dispune de un senzor 1080p. Ambele camere permit înregistrări la rezoluție maximă la 50/60 de cadre pe secundă.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor operatorului care gestionează sistemul de supraveghere, cele două camere folosesc Advanced Gatekeeper, o caracteristică care declanșează automat funcţiile de pan, tilt și zoom atunci când este detectată mișcare într-o arie predefinită. Subiectul continuă să fie supravegheat până când iese din aria de acoperire a sistemului de supraveghere.

Datorită tehnologiei Arctic Temperature Control, cele două modele pot fi instalate în interior şi exterior, rezistând la schimbări extreme de temperatură. Această caracteristică permite camerelor să pornească şi să funcționeze chiar şi la -50 °C (-58 °F). Adiţional, camerele oferă imagini optime chiar şi în condiţii de ceaţă.

AXIS Q6114-E şi AXIS Q6115-E au un design compact, fiind cu aproximativ 50% mai mici în dimensiuni comparativ cu modelele seriei AXIS Q60-E lansate anterior. Pentru o instalare facilă, acestea sunt compatibile cu sistemele de montare existente în portofoliul companiei. Mai mult, carcasa poate fi ușor revopsită într-o culoare care corespunde cerințelor clienților.

Pentru camerele AXIS Q61-E se asigură suport printr-o bază largă de aplicații software de video management prin programul de parteneriat Axis Application Development Partner Program, și AXIS Camera Station. Camerele includ suport pentru AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System și ONVIF.

Camerele de rețea AXIS Q6114-E/Q6115-E PTZ Dome vor fi disponibile începând cu cel de-al doilea trimestrul al anului curent, prin canalul de distribuție Axis.

 

AXIS C3003-E, goarna de reţea de exterior 

AXIS C3003-E este o goarnă de reţea de exterior simplu de instalat, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a face anunţuri de la distanţă. Când este utilizată alături de un sistem de supraveghere video, AXIS C3003-E permite unui operator să se adreseze oamenilor de la distanță și să îi determine să renunţe la anumite activități nedorite. Modelul este ideal pentru creşterea gradului de securitate oferit de instalațiile de supraveghere video exterioare dispuse în zone precum: parcări, şantiere, locații de infrastructură critice și piețe publice.

AXIS C3003-E este simplu de instalat și de integrat într-un sistem de supraveghere video sau un sistem de telefonie IP, făcând posibilă realizarea de anunțuri publice de oriunde, graţie conexiunii la rețea.

AXIS C3003-E a fost dezvoltată într-o strânsă colaborare cu cei mai mari jucători din industria de supraveghere video de rețea. Printre beneficiile induse de echipament se numără: costuri reduse de instalare, integrare ușoară și fiabilitate extinsă. Odată instalată, goarna permite utilizatorilor să adauge cu ușurință funcția de voce sistemului de supraveghere pentru a descuraja activități nedorite.

AXIS C3003-E este o goarnă autonomă care asigură transmiterea de semnal, decodarea şi amplificarea vocii, având şi rol de difuzor. Spre deosebire de multe goarne analogice, AXIS C3003-E nu are nevoie de o conectare separată la un amplificator sau la o cameră de supraveghere IP pentru a se conecta la rețea. Ca unitate de sine stătătoare, AXIS C3003-E poate fi plasată oriunde, permiţând o abordare flexibilă, scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. În plus, nu are nevoie de o sursă de alimentare externă. Graţie tehnologiei Power over Ethernet (PoE), printr-un singur cablu de rețea, AXIS C3003-E se alimentează și se conectează direct la un sistem de management video și/ sau sistem de telefonie de voce IP (VoIP).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019