Scandal la Politia si DGFP Olt. Ii fortau sa incheie contracte cu o anumita firma de monitorizare, paza si protectie
Scandal la Politia si DGFP Olt. Prin controale, ii fortau sa incheie contracte cu o anumita firma de monitorizare, paza si protectie.
Doi comisari şefi şi doi inspectori de la Poliţia Olt, precum şi opt angajaţi de la DGFP Olt sunt printre suspecţii ridicaţi de procurorii DIICOT care au facut, miercuri, 19 percheziţii în Olt şi Dolj, fiind vizată o grupare formată din 24 de persoane suspectate de şantaj, evaziune fiscală şi abuz în serviciu.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 24 de învinuiti, specializat în săvârşirea infractiunilor de şantaj, evaziune fiscală, abuz in serviciu, delapidare şi spălarea banilor.
Potrivit unui comunicat oficial al DIICOT, liderul gruparii, invinuitul Lazăr Laurenţiu Ilie, are calitatea de comisar sef de politie in cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Investigarea Fraudelor, acesta actionand cu sprijinul altor trei invinuiti, un comisar sef si doi inspectori principali de politie din cadrul aceluiasi serviciu.
În fapt, se retine ca invinuitii au efectuat acte de cercetare penală în cauze economice, fata de persoane din mediul de afaceri din judetul Olt, in scopul determinarii acestora sa incheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie, cu o societate comerciala din municipiul Slatina, administrată de către soţia liderului gruparii.
Ulterior, profitand de functiile detinute, invinuitii au efectuat, in mod abuziv, cercetari fata de functionari publici din cadrul DGFP Olt, A.P.I.A. Olt sau DIRECŢIA VAMALĂ CRAIOVA, care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitari, formulate de catre societatile comerciale protejate de catre membrii gruparii.
Sub coordonarea ofiterilor de politie, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines si înlocuirea placii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate in baruri sau discoteci pe raza judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi.
In aceeasi cauza mai sunt cercetati un numar de 8 functionari din cadrul DGFP OLT, in sarcina carora se retine ca au aprobat, in mod ilegal, pentru o societate comerciala din judetul Olt, rambursări de T.V.A. în cuantum de aproximativ 3.000.000 lei.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este evaluat la suma de peste 1 milion de Euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi audiate 30 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DGA, SRI si DGIPI.
Facem precizarea că faptele invinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.