În primele șase luni ale anului 2016, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii au efectuat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și pentru îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie, se precizează într-un comunicat al IGPR.
De asemenea, acțiunile de control au avut ca obiectiv, atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.
Totodată, s-a acționat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt sau tâlhărie comise asupra personalului unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori.
În această perioadă, au fost derulate 911 planuri de acţiune în cadrul cărora s-au efectuat verificări pentru licenţierea societăţilor specializate, reînnoirea licenţelor de funcţionare, actualizarea regulamentelor de organizare şi funcţionare, precum şi pentru anularea celor care nu au respectat prevederile legale sau nu au efectuat demersurile de reînnoire.
Polițiștii au verificat 12.166 de obiective şi au efectuat controale la 720 de societăţi de pază și puncte de lucru ale acestora.
De asemenea, au fost efectuate 128 de evaluări și s-a participat la 477 de comisii de examinare pentru ocupaţia de agent de securitate.
În urma verificărilor, au fost constatate 54 de infracţiuni pentru desfășurarea de activități comerciale de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și intreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat ori fără licență de funcționare.
De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.631 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.365.900 de lei.
Dintre acestea, 2.281 de amenzi contravenţionale au fost aplicate personalului de pază, 830 beneficiarilor, iar 520 au fost aplicate în urma verificărilor efectuate la conducători de societăţi specializate.
Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, poliţiştii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.
În prima parte a anului, au fost analizate 155 de dosare de emitere ori reînnoire a licenței, au fost acordate 2.793 de licențe prestatorilor de pază şi protecţie şi 2.579 de avize conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
Au fost retrase 114 avize de planuri de pază, 101 atestate și 35 de licenţe de funcţionare pentru neacordarea reînnoirii licenţelor de funcţionare sau expirarea perioadei de valabilitate.
Activitățile desfășurate au dus la creşterea numărului de obiective asigurate cu pază de societăţile specializate cu 8,3 %.
Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, pentru combaterea oricăror acțiuni ilicite comise de proprietarii sau deținătorii obiectivelor, bunurilor sau valorilor și de societățile specializate de pază și protecție ori îndreptate împotriva acestora.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…