HomeStiriSecuritate FizicaParteneriatele public-private si cresterea securitatii in orase
Parteneriatele public-private si crestrea securitatii in orase

Parteneriatele public-private si cresterea securitatii in orase

Parteneriatele public-private si crestrea securitatii in oraseOdată cu dezvoltarea zonelor metropolitane, nevoia de informații valoroase se extinde, și conducerea municipalităților și agențiile colectează mai multe date decât până acum.

 

Folosite în mod corect, datele se transformă în informație care poate fi folosită în luare unor decizii eficiente. Proiectele de Siguranță și Securitate pentru orașe cresc și evoluează, și cel mai mare dintre plusuri la aceste inițiative este existența parteneriatelor publicprivate, scrie securityinfowatch.com.

Numărul oamenilor din lumea întreagă e într-o rapidă creștere și urbanizarea atinge noi nivele în marile orașe de pe glob. Mutarea oamenilor din zonele urbane în orașe impune municipalitatilor să gasească modalitați de a crește eficiența și a îmbunătăți calitatatea vieții. Cu mari și complexe infrastructuri care servesc milioanelor de oameni, orașele de astăzi sunt vulnerabile la o mare categorie de amenințari ca superaglomerarea, activități criminale, terorism și dezastre naturale. Ca rezultat, trendul in crestere este către crearea de programe de securitate pentru orasele din întrega lume pentru a proteja mai bine oamenii, propietățile și bunurile.

Comunicarea datelor între sectorul public și cel privat ajută creșterea nivelelor de siguranță și securitate. Deși nu e un nou fenomen, parteneriatele publicprivate au cresc în răspandire – nu doar în America de Nord, ci în întrega lume. Firmele private și agențiile de siguranță publică s-au unit cu scopul de a face orașele sa fie locuri sigure.

Amenințările cu care se confruntă orașele de astăzi și zonele metropolitane sunt numeroase. De la dezastre naturale, ca temperaturi extreme și cutremure, la potențiale pericole puse de atacuri teroriste, paleta de riscuri este vastă și dinamică.

În același timp, orașele de astăzi au acces la mai multa informație decat oricând – de la platforme de securitate, aplicații crowdsourcing, analiză video și social media – care poate ajuta la investigații, îmbunătățirea obiectivelor importante și optimizarea eficienței in afaceri. Distribuirea acestor informații la timp și corect este vitală în cazuri de dezastre și urgențe – pot face diferența intre un timp de răspuns cu success sau o greșeală.

Sursele de tehnologie ca managementul softwarelor video, intelligent analytics și înregistrările audio, permit orașelor să integreze date importante din surse diferite pentru a oferi oficialităților o imagine de ansamblu, luând in considerare toți factorii legați de dezastre naturale, atacuri teroriste sau evenimente majore.

Pentru mulți ani, parteneriatele publicprivate erau în mare parte un concept din cauza îngrijorărilor legate de folosirea si confidențialitatea datelor. Una din cele mai mari întrebări comune este: „Cine are acces la informații și în ce scop?” Când mai multe agenții sunt implicate, această întrebare, obligatoriu evoluează. Oficialii guvernamentali pot recurege la memoranduri de înțelegere între agenții și organizațiile din sectorul privat permițând astfel părților să facă schimb de informații critice de securitate și afaceri și să implementeze cele mai bune practici privind stocarea și securizarea datelor.

Platformele de management al softwarelor sunt unelte valoroase pentru parteneriatele publicprivate pentru ca ajută la colectarea informațiilor din mai multe surse și prezentarea lor într-o singură interfață. Aceste platforme ajută operatorii să identifice repede problemele și să stabilească soluția corectă.

Multe orașe din lume se confruntă cu reduceri de buget, dar au acces la noi resurse prin parteneriate cu cuminitatțile de business locale. Aceste inițiative nu sunt o rezolvare rapidă și ușoara a provocărilor unui oraș, de fapt necesită destul de mult efort și timp pentru a aduce toți factorii de decizie la o masă. Primul pas este începerea discuției.

Share With: