Tehnologia care va fi instalată în curând pentru clădirile și terenul unuiversității este folosită în orașele mai mari pentru a detecta focurile de armă, scrie securityinfowatch.com.
Sistemul de detecție a focurilor de armă ShotSpotter are senzori care triangulează sunetul focurilor de armă într-un mod similar tehnologiei folosite de telefoanele mobile. Senzorii pot deosebi sunetele similare focurilor de armă, ca artificiile și zogmotele scoase de motoare.
Poliția Universității din Alabama va testa dispozitivele audio după terminarea semestrului și sistemul ar trebui să fie funcțional în curând, a declara șeful poliției, John Hooks.
Universitatea a avut nevoie de permisiunea mebrilor Consiliului Orașului Tuscaloosa pentru a instala sistemul. Unii membrii ai Consiliului l-au rugat pe șeful poliției să vadă dacă este posibilă folosirea tehnologiei și în oraș. Acesta a spus că s-a întâlnit în 2009 cu un reprezentat al ShotSpotter, dar a decis că investiția nu merita să fie făcută și că dorește contacteze compania din nou pentru a vedea dacă serviciul a devenit mai accesibil ca preț.
Programul ShotSpotter reprezintă o rețea de microfoane care identifică sunete ce seamănă cu focurile de armă, le stabilește locația prin triangulare și alertează poliția. Software-ul a fost folosit de poliția din orașul londonez Camden încă din 2011, scrie securityportal.ro.
În 2015, mai mulți membri ai Consiliului Orașului Philadelphia, SUA, intenționau să adopte programul pentru propriile autorități. Potrivit unui reprezentant al consiliului, sistemul îmbunătățește capacitatea poliției de a răspunde în timp real la alerte.
Președintele Consiliului, Darrel Clarke și alți membrii ai Consiliului a fost în Camden pentru a vedea cum funcționează sistemul. În momentul în care s-a discutat din nou despre adoptarea ShotSpotter, în cadrul poliției începuse deja de două luni un program pilot pentru SENTRI, un alt sistem de detecție a focurilor de armă. SENTRI eșuase notabil în alte orașe, inclusiv Wilmington, scrie billypenn.com.
În 2016, poliția din Philadelphia a început să folosească sistemul SENTRI de la 1 ianuarie. Senzorii au fost conectați la camerele video de supraveghere. Tehnologia făcea parte dintr-un program pilot de 9 luni.
Cu timpul alte orașe au adoptat ShotSpotter în defavoarea SENTRI.
Diferența dintre SENTRI și ShotSpotter este felul în care funcționează legătura cu camerele video. SENTRI presupune instalarea unui singur senzor la fiecare cameră de supraveghere și atât, iar ShotSpotter are câteva zeci de senzori în întreg orașul, înregistrează sunetele care sunt transmise la sediul din California al companiei și angajații ShotSpotter alertează autoritățile locale când sunetele detectate sunt focuri de armă.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…