[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Masuri de securitate pentru prevenirea furturilor din magazine

Poliţiştii transmit proprietarilor de magazine câteva sfaturi legate de măsurile de securitate, în dorinţa de a-i învăţa să se ferească de hoţi.

 

Aşadar, poliţiştii sfătuiesc proprietarii magazinelor cu autoservire, să amenajeze un colţ cu rafturi unde vor fi lasate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de către un angajat. Aceştia din urmă trebuie să urmărească atent şi persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează. Tot atenţie sporită trebuie acordată şi persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie – rochii foarte largi şi altele asemenea – buzunare special confecţionate pentru a ascunde diverse produse.

În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere. În altă ordine de idei, raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică sau altele asemenea, trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor, iar iluminatul corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin este indispensabil. „Totodată – spun oamenii legii – transportul banilor trebuie făcut în condiţii de maximă securitate, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege”.

Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru. La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nici o formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător. Lucrătorii şi proprietarii sunt sfătuiţi să nu păstreze sume mari de bani în casele de marcat şi să nu ofere informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute, deoarece nu de puţine ori spărgătorii şi hoţii au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute, existând cazuri când nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii. Aşadar, pe timpul nopţii, magazinele ar trebui să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. „Cu cât sistemul de securitate va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat” ne asigură reprezentanţii Poliţiei.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019