HomeStiriSecuritate FizicaMaster Planul de Securitate, vital pentru companii
master plan de securitate

Master Planul de Securitate, vital pentru companii

 

 

 

 

master plan de securitateUn Master Plan de securitate ar trebui să fie un document bine gândit, care include aportul tuturor părților importante.

 

Fie că este vorba de o școală, un spital sau o mare corporație, organizațiile nu reușesc de multe ori să ia în considerare necesitatea de a planifica și de a dezvolta o foaie de parcurs pentru a defini și a oferi o direcție pentru programul lor de securitate.

Aceasta foaie de parcurs, denumită de cele mai multe ori Master Plan de securitate, ar trebui să fie un document bine gândit, care include aportul tuturor părților importante. Acesta poate fi esențial ca un document de ghidare pentru a “crea o viziune” pentru viitorul de abordare strategică a securității organizației. Un Master Plan  oferă direcție, o orientare generală și este conceput pentru nevoile din viitor scrie sourcesecurity.com.

Acest document definește standardele la un nivel ridicat, dezvoltă direcția de planificare, și consideră priorități bazate pe necesitate, împreună cu o cultura și o sensibilitate la problemele bugetare. Cu toate acestea, acest plan nu definește dezvoltarea amănunțită a politicilor, proceselor, instruirea personalului și planul tehnologiei de securitate. Acesta se referă la fiecare dintre aceste aspecte într-o manieră logică și sensibilă din punct de vedere al organizării.

Organizațiile pot dezvolta acest document pe plan intern sau se pot folosi de ajutorul unui consultant extern de securitate pentru a dezvolta planul pornind de la un obiectiv, cu o perspectivă imparțială și așteptări realiste potrivite pentru organizare. Consultantul poate aduce, de asemenea experiența lumii reale, lecțiile învățate de la alte angajamente și poate avea perspective despre tehnologii de care utilizatorii finali nu ar putea știi.

Cu toate acestea, dezvoltarea acestui plan nu ar trebui să fie realizată în vid. O analiză atentă și coordonarea cu alte părți interesate care au un rol cheie în organizare sunt importante. Părțile interesate pot include chiar alte resurse externe, cum ar fi un consultant de securitate. De exemplu, un integrator sau producătorul unui produs poate fi chemat pentru a ajuta la înțelegerea, de exemplu, că versiunea de software a sistemului de control acces sau platforma nu mai poate fi susținută în viitorul apropiat. Sau să înțeleagă că e timpul să ia în considerare migrarea către  camerele video IP, deoarece DVR-urile nu mai sunt suportate. În plus, Master Planul de securitate ar trebui să fie în sincronizare cu Master Planul general al organizației (dacă există unul) pentru a se asigura că misiuneile și viziunile sunt aliniate, cu nivelul de buy-off stabilit de conducere.

Un Master Plan de securitate se dorește a fi un proces dinamic, în continuă desfășurare care rezultă în dezvoltarea de standarde rezonabile, pe baza activelor, riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților organizației. Standardele de securitate elaborate ar trebui să fie flexibile și scalabile cu scopul de a satisface nevoile în continuă schimbare ale unei organizații.

Un Master Plan de securitate este conceput pentru a oferi baza pentru dezvoltarea de programe și implementarea  de tehnologii care sunt rezonabile și adecvate în urmatorii patru până la șase ani și pentru a crea contextul pentru programare de securitate pentru anii care urmează după această perioadă. Deși multe recomandări vor fi aplicabile în viitorul apropiat, este extrem de important ca procesele de evaluare și de planificare ale organizației să continue să monitorizeze mediul pentru a se asigura că riscurile nou identificate și amenințările sunt abordate în timp util. Acest lucru este deosebit de important pentru organizațiile care folosesc tehnologiile de securitate ca pe o componentă cheie a programului lor de securitate. Pe măsură ce tehnologiile continuă să se schimbe într-un ritm rapid și noile tehnologii sunt dezvoltate, poate fi ușor să rămână în urmă. Prin urmare, menținerea informațiilor actualizate de la contractori de încredere din securitate, consultanți, și producători este esențială pentru acest proces.

Odată cu continuarea actualizării facilitățiilor pentru companii, dezvoltarea și punerea în aplicare a unor strategiilor de siguranță publică și de management al securității eficiente și adecvate va fi esențială.

Master Planul de securitate trebuie pe ceea ce este cunoscut și respectat, ceea ce ar putea fi anticipat în viitor și ceea ce ar putea fi considerat potrivit, după caz, pe baza unor riscuri, amenințări, vulnerabilități cunoscute sau observate și cele mai bune practici; Master Planul de securitate trebuie să fie sensibil la cultura, capacitățile și resursele organizației; este destinat pentru a aborda problemele; trebuie destinat să ofere o bază pentru gestionarea programului la nivel de conducere.

Master Planul de securitate nu trebuie să fie specific sau să descrie un proces pas cu pas.

Master Planul de securitate ar trebui să fie considerat un document viu, cu flexibilitate pentru a aborda noi provocări.

 

 

 

 

Share With: