[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Delincventa in scoli, in atentia Politiei

Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a deschis proiectul „COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENŢĂ”.

 

În prezența adjunctului inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție dr. Gheorghe Popa, astăzi, 14 ianuarie, a avut loc conferinţa de deschidere a Proiectului ,,Copilărie fără delincvenţă” – un proiect iniţiat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R..

În cadrul proiectului, se va derula o campanie de prevenire, destinată minorilor, părinţilor acestora, precum şi cadrelor didactice.

Fiind unul dintre pilonii centrali ai proiectului, campania îşi propune creşterea gradului de informare şi conştientizare în rândul copiilor, părinţilor şi profesorilor, cu privire la comportamentele predelincvente şi delincvente, modalităţi de prevenire, gestionarea situaţiilor conflictuale sau consecinţe legale.

Campania va fi implementată în 47 de şcoli din România, la nivelul claselor V-VIII,

fiind implicaţi aproximativ 17.000 de elevi, părinţii acestora, precum şi 700 de cadre didactice.

Poliţiştii de la structurile de prevenire, în colaborare cu asistenţi sociali, vor purta discuţii cu elevii pe tema delincvenţei juvenile, vor organiza concursuri şi expoziţii tematice.

Un element inedit, ce ilustrează metodele moderne de prevenire a criminalităţii, este implicarea directă a elevilor în activităţi, nu numai în calitate de beneficiari, ci şi de organizatori.

Astfel, în şcolile în care se va derula campania vor fi create ,,Consilii de Prevenire a Criminalităţii”, constituite atât din elevi cu comportament meritoriu, cât şi din elevi cu probleme de comportament. Prin cooptarea copiilor la organizarea evenimentelor preventive se urmăreşte creşterea gradului de implicare şi responsabilizare, precum şi o mai bună asumare a atitudinii preventive.

Conceptul de ,,învăţare prin joc” va fi şi el ilustrat, prin crearea unui joc pe calculator, atractiv şi adaptat vârstei, prin care copiii să înveţe cum să gestioneze conflictele, cum să evite violenţa şi să se ferească de pericole.

Activităţile prevăzute în cadrul proiectului se vor derula pe o perioadă de 24 de luni.

Partenerii Inspectoratului General al Poliţiei Române în acest proiect sunt, în plan intern, Direcţia Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, iar în plan extern, Poliţiile din Cehia şi Bulgaria.

Proiectul este finanţat prin programul de granturi al Comisiei Europene ,,Prevenirea si lupta împotriva criminalităţii” (ISEC), beneficiind de un buget total de 211.610 euro, din care 90% reprezintă finanţarea Comisiei Europene, iar 10% contribuţia statului român.

Activităţile circumscrise proiectului se vor desfăşura atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pe teritoriile celor două state partenere.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019