[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

„Creativi si preventivi” – proiect privind siguranta copiilor

Siguranţa copiilor acasă, pe stradă, la şcoală şi în mediul online Pe parcursul a 4 luni, Poliţia Română a derulat proiectul „Creativi şi preventivi”.

 

Acesta a avut ca scop, atât prevenirea victimizării minorilor, cât şi creşterea gradului de apropiere dintre copii şi tineri şi Poliţia Română. Proiectul, care s-a derulat în perioada februarie – mai 2015, a fost implementat de Institutul de Cercetare şi prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu Palatul Naţional al Copiilor.

Pe parcursul desfăşurării acestui proiect au fost organizate o serie de sesiuni de informare preventivă, susţinută de către ofiţerii de prevenire, privind siguranţa copiilor acasă, pe stradă, la şcoală şi în mediul online, având ca beneficiari peste 100 de copii ce frecventează cercurile Palatului Copiilor.

De asemenea, în cursul lunii aprilie a acestui an, a fost organizată o vizită la sediul Poliţiei Române, în cadrul căruia 40 de elevi de la Cercul de informatică au vizitat diverse departamente din I.G.P.R. şi au discutat cu privire la pericolele din mediul online cu specialişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice.

Tema centrală a proiectului a reprezentat-o concursul tematic, denumit ,,Creativi şi Preventivi”, ce a constat în realizarea unor lucrări pe tema ,,Copii în siguranţă”, de către membrii cercurilor Jurnalism, Pictură, Bandă desenată, Informatică, Modelaj&ceramică.

Competiţia s-a bucurat de un real interes în rândul copiilor, un număr de 65 de participanţi elaborând materiale cu tematică preventivă ce au fost înscrise în concurs.

Concursul a vizat implicarea copiilor în realizarea unor creaţii cu mesaj preventiv, care vor fi ulterior diseminate altor minori, determinând adoptarea unor atitudini şi comportamente antivictimale.

În acest fel ,,Creativii” din cadrul cercurilor menţionate au devenit ,,Preventivi” şi, prin lucrările lor, îi vor învăţa şi pe alţi copii să fie în siguranţă, devenind astfel mici formatori în educaţie preventivă.

În urma concursului, cele mai bune materiale, pe domenii de creaţie, vor fi expuse şi premiate în cadrul unui eveniment festiv organizat la Palatul Naţional al Copiilor, în data de 25 mai, începând cu ora 13.00. De asemenea, toţi participanţii la concurs vor primi premii de încurajare.

În cadrul aceluiaşi eveniment, avându-se în vedere faptul că, data de 25 mai a fost declarată, la nivel internaţional, ,,Ziua Internaţională a Copilului Dispărut”, Poliţia Română a organizat şi un moment dedicat acestui eveniment, ce constă în prezentarea unor recomandări vizând prevenirea dispariţiilor de minori, acest moment fiind organizat în colaborare cu Centrul FOCUS pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual.   

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019