[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Cobalt Robotics prezintă un robot mobil pentru securitate VIDEO

Un startup a creat roboți mobili care să îi ajute pe agenții de securitate în munca lor.

Cobalt Robotics Inc., cu sediul în Palo Alto, California, SUA, introduce o nouă linie de agenți de securitate roboți pentru folosirea în interiorul clădirilor. Roboții mobili folosesc aceleași componente ca o mașină care se conduce singură pentru a observa oamenii și problemele dintr-o clădire. Travis Deyle și Erik Schluntz sunt cofondatorii companiei, foști ingineri ai GoogleX și SpaceX. Ei spun că au creat roboții pentru a completa, nu pentru a înlocui oamenii în munca de agent de securitate, scrie techcrunch.com.

Cu totul, agenții roboți ai Cobalt au 60 de senzori, incluzând detecția luminii și a distanței, ultrasunete, senzori de adâncime și camere, precum și camere cu unghiuri largi pentru zi și camere pentru noapte pentru a detecta persoanele din jurul lor. Au inclus, de asemenea, microfoane, ecrane de comunicare tactile care permit agenților de securitate sau administratorilor clădirilor să interacționeze de la distanță cu o persoană de care se apropie robotul. Scanerele RFID permit verificarea cardului de acces al unei persoane.

Conform lui Deyle, CEO al Cobalt, compania nou înființată a putut dezvolta roboții și software-ul de inteligență artificială pe care îl folosesc în doar un an. Yves Behar este cel care a creat design-ul roboților. Rezultatul a fost roboți care arată ca niște piese de șah care se deplasează ușor, ca un nebun cu un ecran de tabletă în locul capului.

Primii roboți vor fi implementați spre sfârșitul acestei luni de clienți, incluzând câteva companii financiare mari și companii care furnizează tehnologie, conform lui Deyle, care nu menționează numele nici uneia. Cu toate acestea compania a refuzat să precizeze cât costă robotul. Schluntz spune că este „mai ieftin decât un agent de securitate,” relatează technologyreview.com.

Inițial, roboții Cobalt vor petrece majoritatea timpului singuri, patrulând clădirile în principal noaptea și la sfârșit de săptămână. Dacă vor detecta o intruziune sau orice altceva care nu este în regulă – o fereastră sau o ușă care nu ar trebui să fie deschise, spre exemplu – vor chema un operator uman.

Bateria robotului este menită să țină o noapte întreagă, deși se va întoarce să se încarce la fiecare oră pentru a se realimenta. Robotul poate detecta când un obiect de sticlă este spart și când este chemat de oameni.

În cele din urmă, Deyle se așteaptă ca robotul să ajungă la un punct în care să se poată comporta ca un portar în timpul zilei – ajutând la însoțirea vizitatorilor către camera de conferință potrivită, cu o hartă pe display sau să permită angajaților raportarea oricărei probleme pe care o observă în clădire, ca spre exemplu, o țeavă spartă într-o baie.

O realizare importantă este că agenții de securitate petrec majoritatea timpului făcând aproape nimic, chiar și în cazurile în care cineva încearcă să pătrundă prin efracție sau în cazul unui incendiu sau altă problemă serioasă, responsabilitatea principală este de a suna unde trebuie, cât de repede se poate spre deosebire de o acțiune directă în cadrul situaiei, scrie ieee.org.

Robotul de la Cobalt poate patrula clădirile, observa dacă se petrece ceva neobișnuit și spune cuiva despre asta. Poate naviga în zone ale clădirilor care au o hartă. Robotul are char și detectoare de fum și de dioxid de carbon pentru a recunoaște potențialele probleme de securitate pentru a le semnala.


 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019