Ieri, 10 noiembrie 2016, polițiștii de prevenire și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, au prezentat bistrițenilor măsurile elementare de autoprotecție împotriva furturilor. Polițiștii au distribuit broșuri care conțin recomandări preventive destinate prevenirii furturilor din locuință și societăți comerciale. Astfel, bistrițenii au aflat cum pot să-și protejeze locuințele și spațiile comerciale cu ajutorul sistemelor de securitate, atât de alarmare și avertizare cât și cele ce supraveghere și control, se precizează într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.
PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINȚE:
Adaptați măsurile de siguranță la tipul de locuință și la valorile care trebuie protejate astfel încât să nu permiteți infractorilor să speculeze neglijența dumneavoastră în a vă securiza casa. De exemplu, pentru aceștia, un apartament situat la parter sau la primul etaj, lăsat nesupravegheat, cu ferestrele deschise, poate reprezenta o invitație.
Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat!
Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor și achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.
Nu oferiți necunoscuților informații despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă!
Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să vă prezinte diverse ‘promoții’, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
Dacă sună la ușă persoane care pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz, etc.), nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, și dacă sunt însoțite de administratorul imobilului!
Nu povestiți cunoscuților și nu postați pe rețele de socializare detalii despre plecările mai lungi de acasă. Discutați aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere, care pot să vină periodic să vă ridice corespondența pentru a lăsa impresia de casă locuită!
Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că țineți în casă bunuri de valoare!
Bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!
Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații, apelați la firme autorizate!
În cazul în care aveți o casă de vacanță, verificați periodic starea ei sau rugați o persoană de încredere să se ocupe de supravegherea acesteia.
PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN SOCIETĂȚI COMERCIALE:
Asigurați un iluminat corespunzător pe timp de noapte a ușilor de acces în societăți comerciale! Important: acestea trebuie să aibă sisteme de alarmă, închizători sigure și grilaje.
Nu păstrați sume mari de bani în casele de marcat și nu oferiți informații referitoare la paza societății unor persoane necunoscute!
Selectați cu grijă personalul. Nu de puține ori infractorii acționează cu sprijinul și complicitatea personalului ce deservește unitatea, nu la întâmplare.
La terminarea zilei de lucru nu lăsați la întâmplare, nesupravegheate, uneltele folosite. Materialele pentru construcție și uneltele de lucru trebuie depozitate într-o încăpere asigurată corespunzător.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…