[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Arestari in Europa privind piratarea camerelor web

 

 

 

Mai multe persoane din țări europene au fost arestate în cadrul unei operațiuni coordonată de Europol împotriva hackerilor care spionau camerele utilizatorilor.

 

Patru persoane au fost arestate în Marea Britanie şi alte 11 în România, Estonia, Franţa, Letonia, Italia şi Norvegia, în cadrul unei operaţiuni la nivel european coordonată de Europol. Suspecţii sunt acuzaţi că au folosit programe de tip “troian” pentru a accesa de la distanţă camerele de supraveghere ale victimelor, scrie Mediafax.

“Folosirea ilegală a (programelor de tip) Troian pentru control de la distanţă este o ameninţare semnificativă în ceea ce priveşte infracţionalitatea cibernetică, ce necesită un răspuns ferm, coordonat la nivel internaţional şi local”, a declarat Andy Archibald, directorul adjunct al unităţii de criminalitate informatică din cadrul Agenţiei Naţionale britanice împotriva Infracţionalităţii (NCA).

Biroul Comisarului pentru Informaţii (ICO), autoritatea britanică de reglementare în domeniul protecţiei datelor, a avertizat joi cu privire la un site rusesc care difuzează live imagini înregistrate de sute de camere web în locuinţe, companii şi locuri publice din Marea Britanie, acestea fiind vizate de hackeri pentru că proprietarii nu au schimbat parolele standard. ICO i-a sfătuit pe utilizatori să schimbe parolele iniţiale ale camerelor de supraveghere sau să le deconecteze de la Internet.

Site-ul rusesc, care difuzează imagini din peste 250 de ţări, include şi înregistrări din locuinţe private, magazine sau birouri din România. Cele mai multe camere din România repertoriate de site sunt din Bucureşti (52), Bacău (7) şi comuna Daia din Giurgiu (4). Acestea sunt amplasate în locuinţe sau curţi private, în birouri, magazine sau pe stradă. O imagine surprinsă într-o locuinţă privată din Bucureşti, de exemplu, prezintă un tânăr în propria bucătărie, în timp ce în alta apare un bărbat care lucrează în faţa computerului, într-o companie din Bucureşti.

Majoritatea camerelor prezintă o imagine statică şi nu par să funcţioneze. Dar fiecare link vine cu ceea ce site-ul pretinde că sunt coordonatele GPS ale camerei, codul poştal, ora locală şi o hartă care arată localizarea exactă.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019