Tehnologia schimbă modul de operare al poliției
Tehnologia schimbă felul în care polițiștii investighează infracțiunile și modul în care interacționează cu cetățenii.
Agențiile de aplicare a legii se bazează mai mult pe camere atașate la bordul mașinilor, camere de purtat și rețele de stocare a imaginilor video de la distanță (cloud) pentru a înregistra ce se întâmplă în trafic și pentru investigații, precum și încadrarea înregistrărilor în diferite categorii pentru a putea fi găsite și folosite mai ușor, scrie securityinfowatch.com.
Aceste schimbări tehnologice vin cu provocări și avantaje.
Pentru poliția din statul Michigan din SUA, cel mai mare avantaj este că reduce din timpul de investigare al plângerilor cetățenilor. Imaginile arată exact ce s-a întâmplat și nu durează așa mult descoperirea martorilor, spune un polițist.
Alte avantaje sunt: reducerea costurilor în cazul înlocuirii camerelor de la bordul mașinilor cu camere de purtat, eficientizarea procesului de accesare al rapoartelor, deoarece nu sunt scrise pe hârtie.
Înainte polițiștii trebuiau să scrie raportul/amenda apăsat pentru a se imprima pe cinci copii, dintre care una revenea celui amendat și trebuia să distribuie restul de copii altor departamente. Acum doar printează informația scrisă pe un dispozitiv mobil.
Prin reducerea costurilor, poliția a putut achiziționa și alte tehnologii, dispozitive mobile și pot folosi recunoașterea facială și identificarea cu ajutorul amprentei.
Poliția din Dubai a confirmat în martie că în luna mai 2017 primul polițist robot va patrula pe străzile orașului, scrie telegraph.co.uk.
Oamenii vor putea raporta infracțiunile prin intermediul unui polițist robot care folosește mai multe limbi pe ecranul tactil de pe piept.
Robotul este prietenos, poate saluta și strânge mana, poate fi folosit pentru plata amenzilor și trimiterea de formulare. Poliția din Dubai vrea ca 25% dintre polițiști să fie roboți până în 2030.
Directorul general al departamentului de dispozitive inteligent al poliției din Dubai a declarat că departamentul vrea să adauge mai multă inteligență artificială, scrie policeonlin.com.
Pe lângă actualizarea sistemelor de securitate și îmbunătățirea tehnologiei folosite de poliție, clădirile poliției își vor genera singure, în proporție de 50% energia necesară funcționării.