[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Tastatul pe telefon, mod de autentificare Internet banking

 

Sistemul bancar din Europa de Nord modifică modul de autentificare al clienților, renunțând la parole și apelând la modul în care utilizatorul tastează pe telefon.

 Până când vom ajunge să ne securizăm eficient informațiile prin cititoare de amprente și sisteme de recunoaștere vocală, bănci din Europa vor să se bazeze pe modul în care tastăm. Deocamdată, implementează această funcționalitate în aplicațiile de Internet banking și se bazează pe tiparul specific al fiecărui utilizator. Folosește coordonate precum cât de repede scrii și cât de mult întârzii pe fiecare tastă atunci când introduci codul PIN, scrie Playtech.ro

„Noi monitorizăm acele lucruri mărunte. Cât durează să ajungi de la o tastă la alta, ce zonă a tastei apeși, când și unde faci pauză“, a spus Neil Costigan, fondator Behaviosec, o companie din Suedia specializată în securizarea datelor. Băncile din Peninsula Scandinavă au apelat deja la tehnologia companiei, iar testele au mers atât de bine, încât până la finalul băncile din Suedia, Norvegia și Danemarca vor introduce această metodă de certificare a identității utilizatorului.

Funcționează ca o autentificare în doi pași, doar că tu ca utilizator doar introduci PIN-ul și aplicația, în fundal, decide dacă ți-ai respectat tiparul sau nu. Costigan nu a dat nume de bănci, dar a spus că e vorba de câteva milioane de clienți de Internet banking. De asemenea, el a spus că în teste tehnologia aceasta a avut o acuratețe de 99,7%. Scopul companiei este să introducă această soluție în telefoane și contextualizarea să existe pentru toate aplicațiile.

Compania Behaviosec a fost fondată în 2011 și creatorul său spune că tehnologia pe care au creat-o este capabilă să învețe și să se adapteze utilizatorului. „Urmărim comportamentul și preconizăm ceea ce ar trebui să fie, iar dacă nu este cum ar trebui, indicăm acest lucru“, a afirmat acesta. Într-un viitor ceva mai îndepărtat, un astfel de sistem ar putea diferenția profilul tău de al altor zeci de mii sau milioane. Asta se va putea face însă abia când puterea de calcul va fi suficient de mare.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019