[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

SUA: Parteneriat public-privat pentru dezvoltarea tehnologiei de securitate

La summitul SIA (Security Industry Association) desfasurat in iunie 2011, in Washington DC, principala tema a constituit-o parteneriatul public-privat in domeniul tehnologiei de securitate.

Politica SUA in industria de securitate prevede cooperarea intre agentiile guvernamentale si piata privata de securitate (producatori, furnizorii si integratorii de sisteme de securitate) avand ca obiectiv principal identificarea de parteneri de buna credinta din sectorul privat, care sa ajute la configurarea solutiilor de viitor din domeniul securitatii. Problema care se pune este ca guvernele nu mai trebuie sa cheltuiasca atat de multi bani pentru dezvoltarea unor produse de securitate, din moment ce sectorul privat ar fi foarte fericit sa o faca si o face mai bine, mai ieftin si mai repede.

In acest sens s-a creat programul SECURE/DHS ce urmareste sa sporeasca eficienta tehnologica si stiintifica din industria de securitate prin folosirea resurselor, experientei si productivitatatea sectorului privat. Produsele si tehnologiile din zona privata pot avea dubla destinatie. In plus, potrivit oficialilor americani „nici un guvern nu a reusit sa dezvolte solutii sub buget care sa intre pe piata sub 3 luni”, ori acest lucru nu se petrece in sectorul privat.

Prin comparatie, daca in SUA guvernul militeaza activ pentru parteneriate public-private in domeniul securitatii, in Romania autoritatile manifesta o rezistenta puternica la orice initiativa dedicata stimularii industriei de securitate private. Un exemplu elocvent in acest sens il constituie contractele de tip offset ce pot fi generate ca urmare a achizitiilor din domeniul apararii si securitatii statului roman. Incheierea unor astfel de contracte ar putea aduce beneficii foarte mari si mentionam in acest sens doar crearea de locuri de munca, stimularea sectorului privat destinat productiei de echipamente de securitate (aproape inexistent in Romania) si generarea unei cifre de a faceri considerabile.

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019