Deși camerele video, sistemele de alarmare și ușile, ferestrele și încuietorile mai rezistente sunt ceva obișnuit, nimic nu este mai bun ca simțul practic și măsurile de securitate de bază, conform lui Robert Hessel, expert în securitate și siguranță, citat de calgarysun.com.
El propune o serie de sfaturi practice pentru securitatea casei care nu au neapărat legătură cu instalarea de tehnologie de ultimă generație. Pentru început, Hessel recomandă oamenilor să nu posteze pe conturile de social media poze cu locuința lor, deoarece infractorii pot să își dea seama care este planul general al acesteia. De asemenea, etichetările frecvente ale locațiilor în care ne aflăm pot da infractorilor informații prețioase despre programul nostru.
O altă recomandare este apelarea la profesioniști pentru instalarea de sisteme de securitate deoarece aceștia știu cel mai bine ce este adecvat fiecărei locuințe pentru ca să nu existe lipsuri în securitate.
Hessel mai recomandă propietarilor de locuințe să nu aibă foarte mare încredere în toate persoanele care le vizitează locuința, mai ales în furnizorii de diverse servicii cărora nu trebuie să le dea prea multe detalii despre programul lor personal. În SUA este ceva obișnuit ca propietarii să dea chia locuinței pentru diverse servicii, în acest caz, propietarii find sfătuiți să instaleze o încuietoare pe bază de cod pentru anu fi nevoiți să schimbe des încuietoarea sau cheile, deoarece pot schimba codul cu ușurință.
Înaintea sistemelor de securitate, î ușă încuiată era suficientă pentru a proteja locuința, dar acum un sistem de securitate ce include camere video, o aranjare adecvată a peisajului, încuietori puternice, ferestre cu încuietori rezistente și un iluminat adecvat sunt considerate ca fiind măsurile de bază pentru securitatea locuinței.
Acum luminile nu mai sunt doar de decor ci și măsură de respingere a infractorilor, mai ales luminile care se aprind în momentul în care detectează mișcarea.
De asemenea, Poliția Română face periodic recomandări pentru protejarea locuințelor de hoți, recomandări printre care se numără și folosirea unor încuietori adecvate. Inspectoratului General al Poliției Române preciza într-un comunicat că pentru a fi cu un pas înainte hoților, este bine să știți cum acționează, conform securityportal.ro.
Principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt: furtul prin efracție; furtul cu chei potrivite; furtul prin escaladare; furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calități.
Ușile de acces să fie confecționate din materiale rezistente la solicitări mecanice și termice. Este bine să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, eventual cu închidere în mai multe puncte, prevăzute cu chei ce nu pot fi ușor multiplicate, cu șilduri antiefracție, care să nu permită ruperea butucului yalei. Balamalele să fie solide și să aibă o bună fixare în toc și ușă. Orice încuietoare devenită nefuncțională, să fie înlocuită de îndată. Dacă ați pierdut cheile, înlocuiți imediat încuietorile.
Închideți ușile de la subsoluri, terase și anexe, în curte sau de la intrările suplimentare. Dacă aveți grilaje metalice (la uși sau ferestre), acestea să fie bine încastrate în zid.
Este de folos montarea unui sistem de alarmare și supraveghere video în locuință sau afară, care să înregistreze orice activitate!
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…