Sistemele pentru case inteligente, piata de 34 miliarde dolari
Sistemele pentru automatizarea caselor inteligente vor constitui o piață de 34 de miliarde în 2020, susține firma de cercetare ABI Research.
Potrivit raportului Smart Home Market Research, piața sistemelor pentru automatizarea caselorinteligente va avea o rată anuală de creștere de 21% pe următorii cinci ani. America de Nord va fi responsabilă pentru majoritatea veniturilor, cu aproape 46% din suma totală, fiind urmată de Europa și Asia-Pacific.
,,Veniturile de pe piața sistemelor pentru automatizarea caselor inteligente sunt aduse de adopția în masă a sistemelor de securitate pentru case, dar și a monitoarelor de calitate a aerului sau a detectoarelor de fum”, a spus Adarsh Krishnan, analist ABI Research.
De asemenea, compania susține că diferențele regionale sunt evidente în nivelul de adoptare al dispozitivelor. În 2014, America de Nord și Europa de Vest au fost zonele principale în care camerele de securitate au cunoscut o ascensiune, în materie de adoptare, mai ales cele cu senzori de mișcare încorporați, folosite nu doar pentru securitatea locuințelor, ci și pentru monitorizarea activităților din interior. În China, senzorii pentru condițiile de mediu cresc în popularitate pentru că se pune problema calității aerului.
Cu privire la adoptarea protocolului wireless, ABI spune că tehnologiile wireless proprietare de la United Technologies, Honeywell și Bosch Security vor continua să domine în sectorul dispozitivelor cu consum mic al bateriei, printre care se află senzorii de contact și senzorii de mișcare.
,,Calitatea superioară a serviciilor și durata mai lungă de viață a bateriilor sunt principalele motive pentru care tehnologiile proprietare sunt adoptate în domeniul securității pentru casele inteligente”, a explicat Jonathan Collins, reprezentant ABI Research.
Tehnologiile wireless Z-Wave și ZigBee continuă să crească în popularitate pe piața caselor inteligente. Tehnologia Z-Wave de la Sigma Design este încorporată în peste 1.000 de dispozitive interoperabile, în timp ce protocolul 3.0 de la ZigBee va ajuta la creșterea adopției respectivelor dispozitive, deoarece se adresează multor probleme de interoperabilitate, susține firma de cercetare.