Principalele riscuri de securitate specifice retailerilor
Cifrele studiului arata ca cel mai mare risc pentru retaileri il constituie hotii, acestia fiind raspunzatori pentru pagube in valoare de £2.146 milioane, aproape jumatate din paguba totala.
Locurile 2 si 3 se datoreaza fraudei angajatilor si fenomenului „sweethearting” (atunci cand angajatii dau discounturi neautorizate sau rotunjesc in favoarea clientilor). Costul total al pagubelor astfel produse este de £1.765 milioane. Cea mai mare parte a acestor pagube se inregistreaza la linia caselor care este dificil de controlat.
Sistemele CCTV IP – principalul element al strategiilor de loss prevention
Atul Rajput – retail business development manager la Axis Communications a concluzionat pe baza acestor cifre ca „in ciuda cresterii adoptarii de tehnologii de securitate, furturile sunt tot mai mari. Desigur, o strategie eficienta de loss prevention trebuie sa ia in considerare noile tehnologii dar asta nu inseamna in mod obligatoriu implementarea de solutii „ultimul racnet”, ci de construirea unui sistem care sa produca beneficii tangibile la costuri rezonabile.”
Potrivit specialistilor, solutia o reprezinta migrarea catre sistemele CCTV IP, fapt sustinut de cifrele studiului mai sus mentionat potrivit caruia 25% din retailerii europeni intentioneaza sa investeasca in sisteme de supraveghere in anul 2012.
Rajput a mai precizat ca: “supravegherea video IP este piesa centrala deoarece produce imagini clare si versatile in conditiile reducerii costurilor de implementare si mentenanta comparativ cu sistemele CCTV analogice. Acest lucru reiese si dintr-un raport din 2011 al Centre for Retail Research care precizeaza ca 71% dintre retaileri si 87% dintre marii retaileri intentioneaza sa adopte „network video solution” in strategiile viitoare de loss prevention.”
In mod clar, retailerii sunt tot mai constienti de beneficiile noilor tehnologii video. Exista sisteme CCTV moderne care pot monitoriza ceea ce se scaneaza la casa si pot compara cu datele de la EPOS (Electronic Point-of-Sale) deaorece ambele sunt conectate in aceeasi retea. In plus, exista softuri de analiza video ce pot detecta asa numitele „non-scans”, respectiv produsele ce nu sunt scanate la casierie. Cu alte cuvinte, noile generatii de sisteme CCTV nu ofera doar dovezi ale fraudei personalului, ci identifica si pierderile generate de proces sau de probleme tehnologice.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…