HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritate integrata. Alstom Grid-Cisco, ce poate aduce nou contractul privind dezvoltarea de noi generatii?
alstom cisco

Securitate integrata. Alstom Grid-Cisco, ce poate aduce nou contractul privind dezvoltarea de noi generatii?

alstom ciscoAlstom Grid şi Cisco au anunţat semnarea unui contract comercial şi tehnologic privind dezvoltarea noii generaţii de soluţii pentru posturi de transformare digitale din reţele electrice. Această colaborarea se bazează pe expertiza Alstom privind reţeaua inteligentă, aplicată în soluţii pentru posturi de transformare digitale şi pe poziţia Cisco de lider în soluţii de reţea conectată şi tehnologii de comunicaţii prin Protocol Internet (IP); împreună, acestea oferă o soluţie care vine în sprijinul eforturilor industriei de modernizare a reţelei.

Prin integrarea routerelor şi switch-urilor Cisco Connected Grid consolidate pentru posturi de transformare cu funcţiile de comunicaţii şi securitate informatică şi sistemul de control DS Agile de ultimă generaţie de la Alstom pentru automatizarea posturilor de transformare, soluţia va asigura o performanţă fără precedent a comunicaţiei pe bază de IP pentru o securitate informatică integrată, monitorizare distribuită şi comenzi. Se vor crea astfel nuclee cheie de transfer de energie şi informaţii în interiorul arhitecturilor de reţea modernă, scrie comunic.ro

Printre avantajele oferite companiilor de utilităţi electrice şi operatorilor posturilor de transformare se numără:

1. Îmbunătăţirea securităţii în posturile de transformare digitale pentru reţele inteligente: Soluţia Alstom-Cisco poate permite operatorilor din companiile de utilităţi să ofere o protecţie completă care să asigure respectarea politicilor privind securitatea, gestionarea accesului utilizatorilor la resurse critice şi capacitatea de detectare şi limitare a posibilelor atacuri informatice în întreaga infrastructură a reţelei. Arhitectura posturilor de transformare digitale include comenzi de securitate complete bazate pe recomandările NIST (Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie) şi IEC (Comisia Electrotehnică Internaţională).

2. Creşterea eficienţei operaţionale printr-o arhitectură automatizată optimizată: Această abordare arhitecturală stratificată poate asigura o instalare optimă a automatizării posturilor de transformare şi etapa de proiectare a implementării tehnologice. De asemenea, facilitează proiectarea şi integrarea infrastructurii de comunicare cu instalaţiile critice de protecţie şi control, monitorizare a echipamentelor şi gestionare a reţelei. Informaţiile din planurile validate ale posturilor de transformare digitale pot permite monitorizarea atentă a capacităţii de încărcare a echipamentelor centralei şi permit exploatarea echipamentelor reţelei mai aproape de limitele lor. În plus, reţeaua posturilor de transformare acceptă standarde de comunicaţii existente şi noi, cum ar fi IEC 61850, precum şi prioritizarea traficului datelor de control faţă de traficul de date non-operaţionale.

3. Reducerea costurilor de exploatare şi întreţinere: Soluţia pentru posturi de transformare digitale, bazată pe reţeaua multi-servicii de la Cisco şi IED-urile (dispozitive electronice inteligente) Alstom de nouă generaţie, va oferi companiilor de utilităţi flexibilitatea necesară instalării mai multor aplicaţii într-o infrastructură de reţea comună. Soluţia foloseşte o abordare de arhitectură stratificată, fiind astfel capabilă să suporte atât comunicaţii prin cablu, cât şi wireless în cadrul aceleiaşi reţele convergente. Soluţia permite administratorilor de echipamente să implementeze programe de întreţinere preventivă care asigură echipamentelor o durată de viaţă mai mare şi determină reducerea costurilor de întreţinere. Soluţia vine şi cu sisteme inteligente pentru operatorii posturilor de transformare care le permit acestora să monitorizeze şi să controleze toate echipamentele posturilor de transformare în vederea optimizării costurilor de exploatare.

Share With: