HomeStiriBusiness & TehnologieScanarea irisului poate ajuta persoanele fara adapost sa acceseze servicii medicale
scanarea-irisului-poate-ajuta-persoanele-fara-adapost-

Scanarea irisului poate ajuta persoanele fara adapost sa acceseze servicii medicale

scanarea-irisului-poate-ajuta-persoanele-fara-adapost-Cercetătorii canadieni țin seama de informațiile biometrice ale irisului pentru a ajuta persoanele fără adăpost să aibă acces la îngrijiri medicale.

Conform unui raporLondon Free Press (LFP) al unui proiect de cercetare canadian care se uită la modul de folosire al recunoașterii a irisului pentru a ajuta persoanele fără casă să acceseze îngrijire medicală fără să aibă nevoie de acte scrie biometricupdate.com.

Proiectul este regizat de Cheryl Forchuk de la Institutul Lawson Research.

„Oamenii îți pierd adeseori actele de identitate, iar alții mereu își schimbă actele de identitate,” spune Forchuk. „Nu poți accesa serviciile medicale de bază fără un card de sănătate.”

Institutul Lawson Research este unul dintre cele mai mari institute de cercetare pentru spitale din Canada.

Forchuk, un lider în cercetare care ajută oamenii fără casă și pe cei bolnavi mintal, conduce o echipă Lawson  care încearcă să creeze un sistem de sănătate inteligent, a spus că problema documentelor de identificare a fost ridicată de oamenii fără locuință.

În discuția cu oamenii despre forme de identificare alterntive, am auzit  nu vor amprente pentru  seamană prea mult cu sistemul de justiție, iar recunoașterea facială s-ar putea  nu funcționeze pentru că oamenii pierd în greutate”, a declarat ea.

Proiectul de recunoaștere a irisului va începe pe la sfârșitul lunii când cercetătorii vor întreba pe cei de la centrele de adăpost temporar dacă s-ar simți bine dacă ar avea imaginea irisului păstrată pentru a fi folosită ca formă de act de identitate. Un algoritm creat de studenții Western University va transforma aceste imagini într-un număr care va deveni numărul unic de identificare pentru subiecții testului.

Detaliile cu privire la stocarea și protecția informațiilor biometrice nu au fost încă stabilite.

 

 

 

Share With: