[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Rolul protocoalelor deschise în industria de securitate

Interacțiunea dintre rețeaua de securitatea și cea de IT, mai largă, poate oferi mai mult decât capacitățile lor individuale.

Răspândirea protocoalelor deschise în sectoarele de siguranță și securitate este una dintre cele mai importante dezvoltări din aceste sectoare. Folosirea de sisteme deschise a trecut de la dorință la necesitate, bazându-se mult pe diferite software de securitate, scrie sourcesecurity.com.

De ce are nevoie industria de securitate de protocoale deschise? În primul rând pentru că interacțiunea dintre rețeaua de securitatea și cea de IT, mai largă, poate oferi mai mult decât capacitățile lor individuale.

De la sisteme CCTV și încuietori electronice din ultimele decenii, inteligența artificială folosită în supravegherea video astăzi  poate nu doar concura, dar și depăși capacitățile de analiză umane.

Un alt factor important este reducerea costurilor prin producerea de sisteme compatibile care fac mai posibilă alegerea de sisteme compatibile mai simple și mai ieftine. Protocoalele deschise oferă și o mai mare posibilitate de alegere, de a amesteca și potrivi componentele pentru obținerea celei mai potrivite soluții.

Culegerea de date de la sistemele de securitate face posbilă obținerea unei imagini detaliate asupra oricărei zone controlate și a activității din cadrul acesteia.

În timp ce potențialul de integrare e aproape fără limite, trebuie să existe și o notă de avertizare. Funcția de securitate trebuie să înțeleagă că se poate integra orice număr de elemente într-o rețea și să se asigure că rețeaua nu este compromisă. La unele nivele asta înseamnă restricționarea accesului pentru anumite componente sau împărțirea în mod eficient a elementelor de securitate din rețea.

IEC (International Electrotechnical Commission) a adoptat recent  Profile A și C de la ONVIF ca nou standard internațional pentru control acces.

ONVIF este o alianță din industria de securitate care oferă sepcificații standardizate ale interfeței pentru sistemele de supraveghere video și control acces, oferind o legătură comună între componente diferite ale acestor sisteme, scrie securityinfowatch.com.

Confrom itbusinessedge.com, securitatea trebuie să facă parte din protocoalele  dispozitivelor Internet of Things. Este neclar dacă rețele de astfel de dispozitive vor fi folosite la adevăratul lor potențial. Este posibil să spunem că este mai bine fără ele dacă securitatea nu a fost introdusă deloc.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019