Protecţia locuinţei şi a bunurilor, cu OPTEX
Senzorii OPTEX trimit utilizatorilor alerte în timp real şi pot acţiona alte sisteme de securitate instalate, având rolul de a preveni spargerile şi acţiunile de distrugere.
Atunci când cineva ameninţă securitatea unei locuinţe, sau doreşte să distrugă bunurile din curtea casei, blocului, sau garajului, proprietarii pot fi înştiinţaţi rapid. Senzorii OPTEX trimit utilizatorilor alerte în timp real şi pot acţiona alte sisteme desecuritate instalate, având rolul de a preveni spargerile şi acţiunile de distrugere.
Cele mai multe locuinţe din România sunt securizate cu senzori de interior. Însă, această metodă de protecţie nu este suficientă pentru mediul rezidenţial. De cele mai multe ori, spargerile se realizează foarte rapid, hoţii părăsind incinta în doar câteva secunde de la intrare. Pentru o protecţie perimetrală completă, se recomandă completarea senzorilor PIR de interior cu soluţiile de securitate OPTEX de exterior. Imediat ce se detectează un intrus în zona din apropierea locuinţei, senzorii pot activa luminile, trimite mesaje către proprietari şi către agenţii de securitate, sau pot activa alte sisteme de securitate precum camere de supraveghere CCTV.
Pentru o protecţie perimetrală completă, se recomandă combinarea de camere CCTV cu senzori OPTEX PIR de exterior. Această soluţie de securitate reprezintă o alergere optimă pentru toţi utilizatorii care doresc să îşi securizeze atât locuinţa cât şi mediul înconjurător.
REDSCAN – pentru protecţie la interior/exterior
REDSCAN este un senzor laser premiat care poate detecta oameni, obiecte şi vehicule cu rază maximă de 30 m. Acesta poate analiza mărimea, viteza de deplasare şi distanţa faţă de senzor a obiectelor sau a persoanelor urmărite şi poate activa camerele de supraveghere şi alte sisteme de securitate. REDSCAN este un dispozitiv ce transmite fascicule de lumină foarte precis. Scanerul trimite câte un fascicul la fiecare 0,25 de grade şi face o scanare completă o dată la 20 de secunde. Prin urmare, la fiecare rotaţie, senzorul trimite 750 de raze de lumină, reprezentând astfel un total de 15.200 de raze în fiecare secundă.
Dacă un fascicul de lumină este reflectat, atunci scanerul măsoară distanţa până la acel obiect. Fiecare fascicul are o lăţime egală cu 0,25 de grade, ceea ce se traduce printr-o relaţie de adiacenţă. Astfel, se creează o linie continuă de-a lungul întregii arii scanate, în mod continuu. Senzorul este atât de sensibil, încât orice obiect ce poate reflecta lumina poate fi descoperit. Senzitivitatea senzorului poate fi ajustată astfel încât alarmele false generate de păsări sau de ceaţă să fie interpretate corect.