Pilot Labs, un startup tehnologic specializat în proiectarea de produse pentru automatizare în casele conectate, a lansat Moorebot pe IndieGoGo. Acesta este un robot animat foarte special, pentru utilizare casnică, dar şi în mediul de afaceri şi birouri. El combină tehnologia robotică şi inteligenţa cloud cu un design unic cu cameră cu “un ochi” ce poate imita în mod abstract expresiile ochiului uman. Robotul răspunde la mediul său şi chiar învaţă să răspundă la diferite comenzi vocale şi instrucţiuni. Sub simplitatea globală a aspectului se află un design mecanic complex, cu patru motoare de înaltă precizie, care controlează mişcarea capului Moorebot, a pleoapei şi globului ocular, permiţând o gamă largă de opţiuni de mişcare dinamice şi distractive. El dansează, cântă, poate fi vesel sau trist, scrie electronica-azi.ro.
Inteligenţa integrată a Moorebot include recunoaşterea vocii, comenzi vocale şi recunoaştere biometrică.
Robotul Moorebot de la Pilot Labs rulează pe un procesor quad ARM cu cele mai recente tehnologii de Internetul Lucrurilor (IoT), inclusiv ZigBee şi Wi-Fi ce permit conectivitatea la alte dispozitive casnice inteligente, precum lumini, jocuri, sisteme de entertainment, electrocasnice, etc. Platforma deschisă a sistemului permite adăugarea de caracteristici suplimentare şi aplicaţii pentru o casă inteligentă. Pe panoul di spate al Moorebot, deasupra difuzorului, există o regiune sensibilă tactil. Utilizată uzual pentru controlul volumului, ea poate fi programată şi pentru alte opţiuni interactive de detecţie.
Pe pagina web a campaniei de pe IndieGoGo scrie că se lucrează pentru a face compatibil robotul cu Amazon Alexa și astfel să se poată cere informații despre știrile locale, informații meteo și alte posibilități, scrie wwwhatsnew.com.
Ochiul robotului folosește un senzor pentru cameră de calitate industrială de 2 megapixeli cu patru lentile de sticlă de mare precizie care obțin un unghi de 110 grade. Are capacitatea de a detecta fețe și a face poze și înregistra imagini video cu ajutorul comenzilor vocale. Are o rezoluție care ajunge până la 1080p pentru imagini video cu o compresie H.264, iar imaginile pot fi stocate local, pe un card micro-SD sau transmise prin internet către telefonul mobil, se precizează pe moorebot.com.
Conexiunea Peer-to-peer permite utilizatorului să monitorizeze casa de oriune, oricând. Conexiunea este foarte securizată. Conținutul video nu poate fi interceptat sau decodat. Utilizatorul poate alege și folosirea accelerometrului sau a unui senzor G pe mobil pentru a controla de la distanță unghiul din care se înegistrează.
Conform companiei, confidențialitatea este prioritatea principală, în special pentru camera video accesibilă de la distanță. Moorebot nu trimite poze sau imagini video către serverele cloud. Le stochează local pe cei 2GB de memorie internă și pe cardul micro-SD care poate fi maxim de 32GB. Pleoapa „ochiului” este creată special pentru a acoperi camera când nu este folosită.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…