Conform Agora.ro, un kit complet de supraveghere video este format din:
1. Camere de supraveghere;
2. DVR-ul sau numele complet Digital Video Recorder, este unitatea centrală la care se conectează camerele. Acesta trebuie să fie compatibil cu camerele (analog sau digital);
3. HDD-ul este unitatea hardware necesara pentru stocare. DVR-ul trebuie să înregistreze imaginea undeva, iar acest loc este HDD-ul;
4. Alimentarea camerelor. De obicei nu este suficient doar sa conectezi camera la DVR. Cumva trebuie să primească curent, iar dacă nu optezi pentru o alimentare PoE, adica Power over Ethernet, atunci ai nevoie de alimentare specială pentru camera;
5. Monitorul pentru vizionarea imaginilor video.
Dar ce se întâmplă atunci când toate componentele sunt conectate și imaginea este de nedeslușit? Mulți utilizatori cumpără cele mai noi produse și se așteaptă să fie uimiți. Destul de des, cu toate acestea, ceea ce văd pe ecran nu este ceea la ce se așteptau, scrie sourcesecurity.com.
Atunci ce este potrivit pentru obținerea celor mai bune imagini: lentilele camerei, rezoluția, algoritmii care creează imaginea? O analiză inteligentă a conținutului unei imagini ar fi imposibilă fără lentile de înaltă precizie. Factorul cheie care influențează calitatea imaginilor este transmiterea luminii. Calitatea luminii care trece prin lentile va fi mereu importantă pentru calitatea imaginii reproduse. Producerea lentilelor este un act delicat de balansare. Cea mai mică eroare sau imprefecțiune se vor observa când este testată camera.
Odată ce lumina trece prin lentile, senzorul o captează și o transformă în informații. Imaginile RGB neprelucrate sunt transmise de senzor la și trec printr-un proces numit Image Signal Processing care definește calitatea imaginii finale de pe ecran.
Când diferiții factori care sunt ajustați de Image Signal Processing se aliniază bine se creează cea mai bună experiență vizuală în funcție de rezoluția monitorului. Dacă rezoluția unui monitor este mică, imaginile de la o cameră HD nu oferă calitatea așteptată.
După alegerea camerei și a monitorului, ultima este administrarea datelor. Creșterea cadrelor pe secundă și a megapixelilor oferă imagini video mai bune dar folosește mai multă lățime de bandă și spațiu de stocare. Restrângerea lățimii de bandă amenință calitate și claritatea imaginilor, dar poate fi realizată păstrarea unei lățimi de bandă și a unui spațiu de stocare adecvat fără o creștere a costurilor? Folosirea unei soluții mai eficiente de codare va îmbunătății eficiența compresiei. Îmbunătățiri ale algoritmilor se pot adapta unei anumite scene pentru a oferi control utilizatorului asupra ratei de transmitere.
O altă opțiune pentru îmbunătățirea consumului lățimii de bandă și a spațiului de stocare ar fi începerea înregistrării în momentul în care apare o alarmă, mai ales că agenții de securitate sunt precupați cu obiectele în mișcare decât cu imaginile statice.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…