Sistemul de supraveghere funcţionează prin caracteristicile tehnice esenţiale ale telefoanelor mobile: acestea actualizează la fiecare secundă locaţiile abonaţilor. Iar servicii de informaţii colectează datele, elaborând hărţi cu deplasările persoanelor, conform unor specialişti în sisteme de monitorizare.
Cele mai puternice servicii de spionaj din lume, precum Agenţia americană pentru Securitatea Naţională şi Serviciul guvernamental britanic de comunicaţii (GCHQ), au utilizat mult timp datele telefoanelor mobile pentru a monitoriza obiective, relatează Mediafax.
Însă experţii avertizează că, în prezent, noile sisteme le permit şi guvernelor statelor mai puţin avansate să monitorizeze persoane din orice ţară, inclusiv din Statele Unite, foarte uşor şi foarte exact.
Deocamdată, nu se ştie ce guverne au achiziţionat astfel de dispozitive, însă un oficial din industria de profil a declarat pentru The Washington Post că zeci de ţări au achiziţionat astfel de tehnologii în ultimii ani.
“Orice mic dictator care are suficienţi bani pentru cumpărarea unui astfel de sistem poate spiona orice persoană, oriunde în lume. Iar aceasta este o problemă uriaşă”, afirmă Eric King, directorul-adjunct al Privacy International, o organizaţie din Marea Britanie care militează pentru respectarea vieţii private.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…