Cei doi au fost deja contactaţi de o firmă de specialitate pentru implementarea softului inventat de ei în două spitale din Iaşi. Ionatan Lavric (18 ani) şi Vlad Pavel (18 ani), elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Suceava, au creat un sistem de securitate premiat cu menţiune la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, din noiembrie anul trecut, din Bucureşti, şi râvnit acum de firme din domeniu . Proiectul celor doi elevi, numit „Sistem de vizualizare în timp real a securităţii unei clădiri“, permite colectarea în timp real a datelor transmise de anumiţi senzori, vizualizarea datelor într-o proiecţie 3D a clădirii monitorizate şi controlul de la distanţă al unor parametri. Concret, senzorii cu care este dotat softul dezvoltat de cei doi tineri identifică riscurile şi controlează anumiţi parametri de temperatură, umiditate şi presiune.
Tot la Salonul de Inventică, sistemul lor a atras şi atenţia unui posibil investitor. Directorul unei firme de specialitate le-a propus să dezvolte împreună proiectul pe care crede că l-ar putea implementa în două spitale din Iaşi. „La Salonul Naţional de Inventică am fost contactaţi de reprezentantul unei firme de antifraudă şi investigaţie. Împreună cu această firmă vom lucra la un proiect prin care să adaptăm sistemul nostru în aşa fel încât să creăm un sistem care monitorizează răspândirea incendiului şi identifică posibile victime în timp real. Propunerea firmei este să utilizăm acest sistem pentru două spitale din Iaşi“, a spus Vlad Pavel.
Proiectul s-a născut din combinarea a două invenţii dezvoltate separat de cei doi tineri. Vlad Pavel proiectase acasă un termostat controlat de la distanţă prin internet, iar Ionatan Lavric crease o aplicaţie privind reproducerea tridimensională a unei clădiri, folosind noul principiu al realităţii augmentate. La propunerea unui profesor, cei doi tineri şi-au unit proiectele, rezultând o invenţie cu aplicabilitate practică. Proiectul celor doi nu vizează doar protejarea clădirilor la intrarea prin efracţie, ci acoperă o întreagă gamă de riscuri. „Când ne referim la securitate, nu vorbim neapărat din punct de vedere al intrării prin efracţie, ci despre mult mai mulţi factori: temperatură, umiditate, presiune, senzori împotriva focului sau a inundaţiilor“, a explicat Ionatan Lavric.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…