Când vine vorba de intrările securizate fizic, integratorii pot cădea în capcana de a îndeplini cererile exacte ale clienților fără a mai investiga, deoarece este posibil ca complexitatea și varietatea intrărilor disponibile pe piață să facă dificilă alegerea cele mai bune soluții, conform lui Greg Schreiber, vicepreședinte de vânzări al Boon Edam, scrie sourcesecurity.com.
Utilizatorii finali tind să folosească cuvântul turnichet pentru a descrie orice fel de soluție de acces. Dar integratorii pot afla ce fel de soluție este potrivită fiecărui client prin punerea unor întrebări potrivite.
Iată în ce situații pot fi folosiți diferiți turnicheți:
1. Controlul mulțimii: turnicheți până la nivelul taliei
Costul de achiziție este scăzut, dar costul de operare anual este mare deoarece necesită o supraveghere permanentă din partea unui agent. Lipsa senzorilor poate permite ca să se treacă peste sau pe dedesubt fără ca personalul de securitate să fie anunțat sau alarmat. Poate ajuta la numărarea persoanelor care trec, putându-se ajunge la 30 de persoane pe minut într-o singură direcție.
2. Piedică: turnicheți înalți.
Turnicheții înalți sunt o piedică fizică pentru infiltrări, fiind o soluție robustă și înată. Au un cost de achiziționare scăzut, la fel și cel de operare. Supravegherea cu ajutorul agenților depinde de utilizator. Pot trece 18 persoane pe minut într-o singură direcție.
3. Detecție: turnicheți optici
O presupunere obișnuită este că turnicheții optici previn intrările neautorizate. Necesită o supraveghere non-stop. Senzorii detectează și generează o alarmă când cineva încearcă să treacă împreună cu încă o persoană fără să îi fie permis accesul, dar se poate trece de turnicheți. Într-un minut pot trece 30 de persoane într-un sens.
4. Prevenție: uși de securitate rotative și portaluri de securitate
Senzorii previn intrarea a două persoane și nu necesită supravegherea de către un agent de securitate. Pot fi integrate soluții biometrice și geamuri anti-glonț.
În ceea ce privește încuietorile inteligente, acestea, ca multe alte dispozitive Internet of Things, sunt vulnerabile în ceea ce privește mai mult probleme de securitate. În 2016, un consultant în securitate a descoperit defecte de securitate a 12 încuietori Bluetooth. El a testat 16 în total, conform lifehacker.com.
lifehacker a întrebat mai mulți experți în securitate dacă aceste încuietori sunt de la bun început nesigure, dar niciunul nu a putut să dea un verdict.
Bruce Schneier, cercetător în securitate, autor și profesor la Hardvard, a spus că trebuie să alegem în cine avem încredere și câtă încredere acordăm. El a oferit o mărturie Congresului american despre riscul dispozitivelor conectate la internet.
Profesorul Stuart Madnick, de la MIT, spune că încuietorile inteligente cel mai probabil vor fi compromise din cauza utilizatorului.
Jeremiah Grossman, de la firma de securitate cibernetică SentinelOne, spune că încuietorile inteligente pot fi uneori o soluție adecvată. El spune că o abordare potrivită în ceea ce privește încuietorile inteligente este de a întreba dacă acestea sunt suficient de sigure pentru o anumită aplicație.
Alan Grau, cofondator al furnizorului de software de securitate Icon Labs, are o părere similară spunând că oamenii vor folosi încuietorile inteligente indiferent de riscuri. Intrebările propuse de el sunt legate de riscurile care ar putea apărea și cum ar putea producătorii să se asigure că au inclus un nivel de securitate adecvat în aceste dispozitive.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…