Prin 1980 au început să apară încuietorile electronice. Componentele din interior erau aceleași dar în loc de o cheie fizică care să închidă și să deschidă încuietoarea, metode electronice de închidere și deschidere i-au luat locul, scrie sourcesecurity.com.
Din punct de vedere al securității, posibilitatea de a controla încuietorile prin intermediul tehnologiei wireless, a rețelelor și a internetului înseamnă o actualizare aproape instantă a accesului. Este convenabil în cazul unei situații care necesită o inchidere a unei anumite zone – ca în cazul unui incident cu împușcături – în care personalul de securitate poate controla toate încuietorile ușilor cu o apăsare de buton.
Pe lângă securitate, încuietorile electronice oferă și alte avantaje pentru afaceri. Ușile pot fi controlate electronic în funcție de orarul de funcționare și orarul angajaților care variază de multe ori. Poate fi controlat accesul în anumite zone. Actualizările pot fi făcute regulat de administrație prin intermediul rețelei sau de la cititorul de la ușă către cardul utilizatorului. Posibilitatea de a programa când și unde funcționează cardurile de acces prin intermediul încuietorilor electronice are un mare beneficiu. Orice instituție sau companie poate oferi acces fără a fi nevoie ca cineva să fie acolo.
Administrarea încuietorilor și controlarea accesului va fi mereu o provocare a securității, fiind de multe ori o țintă.
Există o percepție și o presupunere că încuietorile electronice au un preț mai mare decât cele mecanice. Există diverse costuri asociate cu încuietorile mecanice și cele electronice, dar în final cele electronice sunt o investiție mai bună. Încuietorile electronice costă mai puțin când sunt instalate într-o clădire nouă. Costul asociat lor tinde să scadă în timp deoarece nu este nevoie de înlocuierea cheilor fizice sau de mentenanță sau suport tehnic când sunt schimbați angajații sau o cheie este pierdută sau furată.
În cazul în care cineva vrea să folosească o încuietoare inteligentă pentru casă care nu poate fi spartă este sfătuit să folosească încuietorile care au un zăvor fix, fără arc (deadbolt), relatează electronichouse.com.
Cu acest tip de încuietoare inteligentă vei vrea să iei un zăvor care nu a fost niciodată forțat, lovit sau deschis fără cheia originală.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…