Al Corbi, fondator al Strategically Armored and Fortified Environments spune că camerele de refugiu sau camerele cu măsuri de siguranță economisesc timp. Compania lui Corbi construiește spații foarte bine protejate și sigure în casele oamenilor, scrie latimes.com.
Corbi spune că unei persoane rău intenționate îi ia între 7 și 10 secunde să ajungă în camera în care se găsesc bunurile de valoare. Estimarea a fost realizată pe baza unor spargeri test pe care compania le-a cronometrat.
De multe ori timpul care trece între declanșarea alarmei și apariția intrusului nu este suficient pentru ca propietarul să se ascundă în camera de refugiu și de aceea Corbi sugerează securizarea întregului dormitor sau traformarea lui într-un centru de siguranță.
Deși camerele de refugiu diferă, posibilitatea de a comunica cu poliția și alte persoane este de multe ori importantă. Astfel de camere de multe ori includ un telefon cu o legătură independentă de restul casei și un sistem de supraveghere, prin care propietatea poate fi monitorizată prin intermediul unor camere ascunse.
Securitatea camerelor de refugiu este de multe ori invizibilă pentru a nu alarma intrușii și reprezintă un mediu care seamănă foarte puțin cu o închisoare.
Plăci armate (din oțel sau alte materiale) sunt ascunse sub fața de lemn a unei uși și fereastra de oțel și cadrul ușii sunt pictate pentru a se potrivi formei existente. Panouri din aliaje din oțel (și Kevlar, fibra de sticla ţesută și alte materiale) pot fi încorporate în pereți care sunt făcuți rezistenți la foc.
Uși întărite cu oțel și alte materiale și securizate cu încuietori nu pot fi sparte cu barosul. În plus pot fi incluse întărirea pereților și geamuri antiglonț, și sisteme de filtrare a aerului în cazul unui atac chimic.
Desi Penington din statul Colorado, SUA, are o cameră de refugiu unde ține router-ul, scrie kdvr.com.
Penington spune că nimeni nu știe că mai are o ușă suplimentară în casă deoarece arată ca o biblioteca.
Camera de refugiu a lui Penington are o saună și poate proteja oamenii. Dacă este închisă devine un loc ascuns pentru toată lumea.
Peggy Reed care deține firma Hidden Doors by Design spune că cei care folosesc camere de refugiu le folosesc pentru a-și ascunde acolo seiful cu arme și bijuterii.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…