HomeStiriBusiness & TehnologieImpactul dispozitivelor conectate la internet în mediul industrial
impactul-dispozitivelor-conectate-la-internet-in-mediul-industrial

Impactul dispozitivelor conectate la internet în mediul industrial

impactul-dispozitivelor-conectate-la-internet-in-mediul-industrialLa începutul anului au apărut noi date legate de mediul industrial al dispozitivelor conectate și securitatea acestora.

În 2015, firma de securitate IOActive a analizat 20 de aplicații pentru mobil care se conectau la Sistemele de Control Industrial. Anul trecut, în 2017, compania a refăcut cercetarea și a descoperit 147 de probleme în 34 de aplicații analizate. Asta înseamnă o creștere cu 1,6 a vulnerabilităților analizate, scrie idgconnect.com.

La începutul lunii ianuarie, Kaspersky Lab a emis rezultatele studiului „Riscuri de Securitate IT”, conform Agerpres.

Studiul relevă că fiecare a patra companie industrială s-a confruntat cu atacuri cibernetice în 2017, una dintre ameninţările cu cea mai rapidă creştere fiind cea reprezentată de atacurile direcţionate.

Pentru a face perimetrul industrial mai sigur în 2018, este foarte importantă conştientizarea privind atacurile direcţionate, din partea companiilor, avertizează specialiştii Kaspersky Lab, realizatorii studiului. Din cauza creşterii complexităţii şi a numărului de atacuri de pe piaţa industrială, consecinţele ignorării problemelor de securitate cibernetică ar putea fi grave. 28% dintre cele 962 de companii industriale participante la studiu s-au confruntat cu atacuri direcţionate în 2017.

Şi organizaţiile industriale sunt conştiente de nevoia unei protecţii de calitate împotriva ameninţărilor cibernetice: 62% dintre angajaţii din companiile industriale cred că este nevoie să folosească programe mai complexe de securitate IT. Cu toate acestea, nu este suficient doar software-ul. Aproape jumătate (49%) dintre respondenţii din companiile industriale dau vina pe angajaţi, care nu respectă politicile de securitate IT, cu 6% mai mulţi decât angajaţii din alte domenii. Prin urmare, training-ul de securitate cibernetică este obligatoriu în aceste organizaţii.

Ca tehnologie în curs de apariție, dispozitivele Internet of Things pentru domeniul industrial par promițătoare, iar firme mari din domeniul tehnologiei investesc timp, efort și bani în cercetare și dezvoltare. Printre aceste companii se numără Intel, AT&T, Cisco, Bosch și General Electric, scrie teskalabs.com.

În momentul de față dispozitivele Internet of Things pentru domeniul industrial se află în faza de colectare a multor date și analizare a acestora pentru ca directorii să poată folosi aceste informații pentru a înțelege performanța operațiunilor și cum ar putea fi acestea îmbunătățite.

Nu există îndoială că dispozitivele Internet of Things pentru domeniul industrial adaugă valoare companiilor, dar există îngrijorări de securitate majore care trebuie rezolvate, deaorece pot reprezenta un punct de intrare pentru hackeri. Aceste dispozitive nu u încă o securitate robustă, ceea ce intră în contradicție cu regula care pune siguranța pe primul loc în domeniul industrial.

Share With: