Poliţiştii din cadrul D.C.C.O. Bucureşti – Structura Centrală, cu sprijinul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au efectuat, la data de 14 decembrie, 12 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti, Bacău şi Câmpulung, în vederea destructurării a două grupări infracţionale organizate, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Din investigaţii a reieşit că, în cursul anului 2010, suspecţii D.R., P.F., P.G., A.V., B.T. şi A.I. ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din fabricarea şi comercializarea de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice, la preţul de 1.500 de euro/bucată.
În fapt, în perioada iunie 2010 – martie 2011, D.R. ar fi coordonat activitatea infracţională a grupării, fiind suspectat că a asigurat mijloacele financiare necesare fabricării dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi a realizat comercializarea acestora către terţi, fie direct, fie prin intermediul membrilor grupării. A.V. este suspectat că a fabricat partea electronică a dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi a realizat programe informatice aferente
Dispozitivele de fraudare a mijloacelor de plată electronice ar fi fost vândute mai multor persoane, care ar fi desfăşurat activităţi de skimming în străinătate, cu predilecţie pe teritoriul Italiei, fiind identificate cinci persoane.
În cursul anului 2011, membri grupării, coordonaţi de către D.R., ar fi acţionat pe teritoriul mai multor state din UE (Slovenia, Italia, Olanda şi Suedia), unde au instalat dispozitive la bancomatelor unor bani, compromiţând mai multe cărţi de credit. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 40.000 de euro.
Faţă de cei în cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, faptă prevăzută Legea 365/2002 privind comerţul electronic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, faptă prevăzută 365/2002, cu aplicare la art. 41 al. 2 Codul Penal.
În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate mai multe echipamente de contrafacere a cărţilor de credit şi dispozitive pentru instalarea la bancomate, sume de bani şi autoturisme,asupra cărora urmează să fie puse sechestru. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse, în vederea audierii, 10 persoane. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…