HomeStiriBusiness & TehnologieFolosirea a 60 de cadre pe secundă în industria de securitate pentru supravegherea video
folosirea-a-30-de-cadre-pe-secunda-in-industria-de-securitate-pentru-supravegherea-video

Folosirea a 60 de cadre pe secundă în industria de securitate pentru supravegherea video

folosirea-a-30-de-cadre-pe-secunda-in-industria-de-securitate-pentru-supravegherea-videoDin ce în ce mai multe camere de supraveghere video vin cu posibilitatea de a înregistra 60 de cadre pe secundă. Acest aspect este important pentru industria de securitate.

Integratorii de sisteme folosesc de obicei camere care pornesc de la 7 și ajung la 30 de cadre pe secundă (fps: frames-per-second). Posibilitatea ca un incident să se producă în timp ce camera înregistrează reprezintă 1% sau mai puțin. Cu toate acestea, este necesar ca în momentul în care are loc incidentul, imaginile înregistrate să aibă mai multe cadre pe secundă, doarece acestea se produc în doar câteva secunde. În funcție de lumina mediului ambient și de sătările camerei de supraveghere, sunt înregistrate suficiente detalii, sau nu, scrie securityinformed.com.

Un exemplu concret poate fi dat în cazul cazinourilor, unde banii și jetoanele se mișcă repede. În cazul unei dispute, imaginile trebuie analizate cadru cu cadru la o rezoluție care oferă detalii exacte. Din acest motiv, camerele video montate în cazinourile din Las Vegas  filmează cu cel puțin 30 de cadre pe secundă când supraveghează mesele de joc.

La fel și în cazul stadioanelor. Cu tribunele goale, nu există multă mișcare, dar în cazul unui incident cu stadionul plin, o cameră ce filmează 60 de cadre pe secundă face diferența.

Dar funcționarea mai multor camere, toate cu o rezoluție de 60 de cadre pe secundă consumă multe resurse ale rețelei și spațiu de stocare în mod exponențial. Pentru ca instalarea să fie practică, compresia H.265 și alte tehnici de compresie sunt necesare. Cea mai bună soluție este limitarea numărului de cadre când nu este mișcare la 5-4, dar în momentul în care este detecată mișcarea sau un declanșator audio, camera poate trece dinamic la filmarea cu cele mai multe cadre. Analiza video ar trebui să facă parte din profilul camerei.

De asemenea, camerele care înregistrează 60 de cadre pre secundă pot trimite imagini separate, în același timp, către video recoder, monitorul care afișează imaginile în timp real și o aplicație de mobil folosind un număr diferit de cadre de secundă pentru fiecare dispozitiv.

Este important de luat în calcul, faptul că funcția WDR (wide dynamic range), ce combină mai multe expuneri într-o singură imagine pentru a putea vedea ce se ascunde în umbre fără a supraexpune imaginile, reduce numărul de cadre pe secundă la jumătate, așa că 60 de cadre pe secundă ajung să fie 30 de cadre pe secundă.

În ceea ce privește camerele de supraveghere pentru locuințe, progresele mari înregistrate de tehnologia hardware și de noile moduri de procesare a imaginilor video a permis o scădere exponențială a prețurilor în ultimii ani, iar capacitățile dispozitivelor să crească și ele exponențial. Rezolvarea problemelor legate de lățimea de bandă, latență și congestionarea rețelei de camere video fără fir înseamnă că imaginile video 4K, folosind 60 de cadre pe secundă ar putea fi transmise fără îngrijorarea că imaginea ar putea fi ca o pictură de Monet sau că s-ar putea încărca greu, scrie iotforall.com.

Rolul camerelor de supraveghere din locuințe, care sunt folosite pentru supravegherea copiilor, intrărilor, curților, este de a asigura securitatea și de a monitoriza ce se întâmplă în locuință.

Noua tehnologie a procesării imaginilor direct pe dispozitiv ar putea aduce funcțiile de procesare cu ajutorul inteligenței artificiale direct pe dispozitivul care filmează imaginile. Următoarea mare revoluție în ceea ce privește supravegherea video a locuinței vine de la microcipurile de pe dispozitive care vor permite realizarea acelorași oerațiuni de procesare precum motoarele cloud în care sunt stocate imaginile și care ar putea fi deturnate de hackeri sau folosite în mod neadecvat, păstrând confidențialitatea. Google Clips este un bun exemplu.

 

 

 

Share With: