HomeStiriBusiness & TehnologieFactorii de care depinde securitatea aeriană astăzi
factorii-de-care-depinde-securitatea-aeriana-astazi

Factorii de care depinde securitatea aeriană astăzi

factorii-de-care-depinde-securitatea-aeriana-astaziSecuritatea aeriană din secolul 21 va trebui să se ocupe de amenințările fizice și cele de deturnare ale hackerilor.

De la evenimentele din 11 septembrie 2001, industria transporturilor aeriene a fost cea mai rapidă în actualizarea procedurilor și protocoalelor de securitate împotriva diverselor amenințări, prezente și percepute, scrie csoonline.com.

Amenințări de la posibile bombe ale teroriștilor și dispozitive explozibile improvizate au fost oprite și, nici un avion din SUA nu a fost deturnat începând cu acel eveniment nefericit.

Cu toate acestea, hackerii nu trebuie să se urce într-un avion pentru a opera sistemul de control al acestuia.

În Europa, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aduce o problemă majoră în cooperarea între agențiile celor 27 de state și cea a Marii Britanii.

Scanarea de securitate a aeroportului, care a fost mult discutată în ultimii ani, încă are defecte și nu oferă cu adevărat un nivel de securitate seminificativ, a explicat Nathan Wenzler, principal security architect al AsTech Consulting. El este îngrijorat și cu privire la atitudinea față de securitate și elasticitatea sistemului de control al traficului aerian folosit în zilele noastre.

Actuator Control Electronics (ACE) și Primary Flight Computer (PFC) se bazează pe sisteme analog care folosesc tehnologia digitală. Sistemele Fly-By-Wire (FBW) se bazează pe computere electronice pentru a comunica cu componentele hiraulice ale avionului și pentru a muta cârmele, clapele pentru aripi și liftul. Toate aceste sisteme sunt extrem de greu de deturnat fără instalarea unui dispozitiv pentru accesarea rețelei locale pe care acestea o folosesc.

Un studiu recent sponsorizat de Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques (SITA) și de Airports Council International (ACI), în asociere cu Airline Business a descoperit că aeroporturile prioritizează investițiile în IT pentru securitatea fizică, cibernetică și a rețelei cu 37% mai mult ca în 2015, scrie securityinfowatch.com.

Aeroporturile continuă să implementeze tehnologii avansate de procesare pentru pasageri, ca automate și servicii prietenoase cu telefonul mobil. Conform studiului, tehnologia inovativă va crește în următorii 5-10 ani. Aceste tehnologii vor include dispozitive de purtat, biometrie, servicii conștiente de context și robotică. Dar toate acestea nu sunt posibile fără colaborarea dintre liderii operațiilor, securității și departamentului IT.

Tehnologia de securitate inovativă și abordările tradiționale, ca supravegherea video, pot oferi departamentelor de securitate mai multe informații pentru a ajuta la luare unor decizii mai informate. Soluțiile de supraveghere video din zilele noastre pot oferi mai multe informații care să ducă la acțiuni și analiza video  pentru optimizarea operațiilor. Astfel, administrarea operațiilor pe un aeroport poate fi eficentizată și poate oferi o capacitate mai mare și o returnare a investiției mai mare.

 

 

 

Share With: