Conform celui de-al treilea raport Government Request al rețelei sociale, guvernele din întreaga lume au formulat 34.946 de cereri pentru date, în prima jumătate a anului 2014. În aceeași perioadă, numărul cererilor pentru restrângere de conținut a crescut cu 19%, comparative cu cea de-a doua jumătate a anului 2013, scrie Smartnews.
,, Am analizat fiecare cerere, în baza condițiilor noastre și potrivit literei legii și am dat înapoi atunci când am constatat deficiențe sau când cererile formulate erau prea largi”, a explicat Chris Sonderby, consilier Facebook.
Acesta a precizat că Facebook se confruntă cu un mandat asupra a 400 de utilizatori, despre care rețeaua socială susține că încalcă viața privată și drepturile constituționale.
,,Această cerere fără precedent este de departe cea mai mare pe care am primit-o vreodată. În ciuda unui regres în primă instanță, am promovat o cale de atac la o instanță superioară, pentru a invalida aceste mandate și pentru a forța guvernul să restituie datele pe care le-a confiscat”, a adăugat Sonderby.
Facebook consideră cazul ca fiind important și așteaptă decizia unei instanțe de apel din New York, în cursul acestui an. Ultimul raport al rețelei sociale se concentrează, în principal, asupra cererilor de informații de natură penală. Legile din Statele Unite ale Americii care permit supravegherea datelor din motive de securitate împiedică, de asemenea, companiile precum Facebook să divulge informații legate de aceste cereri.
Sonderby a declarat că Facebook continuă să colaboreze cu partenerii din industrie și cu societatea civilă pentru a presa guvernele să ofere mai multă transparență și pentru a reforma practicile de supraveghere, necesare pentru a reconstrui încrederea oamenilor în Internet.
În septembrie, Google a raportat o creștere de 15% a numărului de cereri aferente primei jumătăți a anului 2014, comparativ cu cele șase luni anterioare.
Firmele de tehnologie și Internet precum Facebook, Google, Apple sau Microsoft au început să publice rapoarte de transparență, din momentul în care Edward Snowden a oferit informații despre activitatea agențiilor de informații în legătură cu supravegherea indivizilor.
Companiile sunt îngrijorate că vor pierde încrederea utilizatorilor, iar publicarea unor rapoarte privind transparența este parte a unui efort al industriei de a se distanța de programele de supraveghere guvernamentală, cum ar fi Prism.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…