Comisia de Protecţie a Vieţii Private din Belgia a criticat, de asemenea, compania Facebook pentru răspunsurile sale incomplete şi evazive în privinţa întrebărilor care i-au fost puse despre condiţiile de utilizare a reţelei de socializare şi despre scopurile în care sunt folosite datele personale ale utilizatorilor, chiar şi atunci când aceştia nu sunt conectaţi pe reţea, informează Mediafax.
Comisia belgiană a emis deja o primă recomandare, stabilind că analiza efectuată de acest organism belgian oficial deţine competenţa necesară şi că legile belgiene se aplică firmei americane. În plus, comisia colaborează cu agenţii similare din alte ţări europene cu scopul de a defini o serie de regulamente foarte clare în privinţa dreptului de utilizare a informaţiilor de ordin personal extrase din activitatea online a utilizatorilor de internet.
La cererea comisiei belgiene, o analiză amănunţită a fost realizată de un grup de cercetare universitar, EMSOC/SPION, despre felul în care Facebook foloseşte datele personale ale utilizatorilor şi pe cele ale internauţilor care nu folosesc Facebook. “Rezultatele acestei analize sunt tulburătoare. Facebook încalcă legislaţia europeană şi pe cea belgiană din domeniul vieţii private şi face acest lucru la niveluri diferite. Numeroase puncte problematice au fost dezvăluite în 10 capitole”, a precizat aceeaşi comisie belgiană.
Comisiile de Protecţie a Vieţii Private din Olanda, Germania şi Belgia cooperează în această chestiune începând din ianuarie 2015 în cadrul unui grup de iniţiativă. Franţa şi Spania s-au alăturat de curând acestui grup de contact. Aceste ţări se consultă cu regularitate cu alte organizaţii-surori de pe plan european, care au început la rândul lor analize amănunţite şi vor implementa o serie de proceduri naţionale specifice.
Pentru moment, Facebook refuză să recunoască aplicabilitatea legislaţiei belgiene şi autoritatea Comisiei de Protecţie a Vieţii Private din Belgia. Contestaţiile din raportul alcătuit de EMSOC/SPION au fost deocamdată contestate de compania americană. Totuşi, ele nu au fost respinse complet, deoarece Facebook a recunoscut recent că o serie de câteva erori mici, denumite “bugs”, au fost descoperite de specialiştii săi. Facebook spune că recunoaşte doar autoritatea comisiei oficiale din Irlanda – ţara în care se află cartierul general pentru Europa al firmei americane.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…