[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Extinderea folosirii tehnologiei biometrice pentru autentificare

Smartphone-urile, ATM-urile și automobilele sunt primele care candidează pentru implementarea tehnologiei de scanare a irsului în scopul identificării persoanelor.

Scanerele pentru iris apar în smartphone-uri, inclusiv noul Note 7 de la Samsung, dar se așteaptă să ajungă în curând și la mașini și ATM-uri pentru a verifica identitatea utilizatorului, scrie csoonline.com.

Note 7 de la Samsung și HP Elite X3, un telefon cu Windows 10 profită de tehnologia biometrică. Dar acestea nu sunt primele smartphone-uri care folosesc tehnologia de scanare a irisului. A trecut mai mult de un an de când Fujitsu a inclus un scaner pentru iris în telefonul Arrows NX F-04G care se vinde doar în Japonia.

Fujitsu a inclus în produsele sale un scaner pentru iris numit ActiveIRIS, de la firma Delta ID, o companie nou înființată în California, SUA.

Președintele Delta ID, Salil Prabhakar, a spus într-un interviu că lucreză cu alți producători de smartphone-uri care sunt interesați de tehnologia ActiveIRIS, chiar dacă nu a putut da nume.

Prabhakar a spus că din punct de vedere statistic, o scanare de amprentă poate autenntifica greșit un utilizator o dată la 10.000 de ori, în timp ce scanarea irisului poate face o potrivire greșită doar una la un milion și de aceea scanarea irisului este considerată mai sigură decât cea a amprentei.

„Băncilor le place. Un scaner pentru iris este o mai bună securitate,” spune Prabhakar.

Datorită nivelului mare de siguranță, Delta ID abordează bănci pentru a pune ActiveIRIS în ATM-uri și a discutat cu trei producători de automobile din SUA și mai mulți de peste hotare pentru a include ActiveIRIS în mașini, a spus el. Un senzor infraroșu ar putea fi amplasat pe panoul de bord, consola centrală sau oglindă pentru a identifica cine se află la volan și că scanerul ar putea fi folosit și pentru a detecta dacă șoferul este pe cale să adoarmă.

Pe de altă parte o firmă din Japonia, Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG) caută cum să folosească practic un sistem de plată bazat pe autentificarea folosind un sistem de recunoaștere facială, scrie securityinfowatch.com.

Încercările de a folosi tehnologia pentru a identifica o persoană prin intermediul cracteristicilor feței pentru o tranzacție este o tentativă rară la nivel global.

SMFG va începe testările la punctele de vânzare cel mai devreme în 2017 înainte de a o dezvolta pentru o folosire practică în câțiva ani după testare. Dacă noul sistem este creat le va permite consumatorilor să facă cumpărături fără a-și lua cu ei portofelul.

SMFG vrea să utilizeaze caracteristicile faciale ale utilizatorului ca mod de verificare a cardului de credit sau a contului bancar astfel încât să poată face plăți.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019