[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Exemplul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures sau de ce sunt necesare sistemele de securitate

Orice concentrare de valori atrage şi potenţiali hoţi, la fel ca în cazul Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, din Baia Mare.

Anul trecut, de acolo, a fost furat un obiect de patrimoniu. În consecinţă, a fost pusă în discuţie eficienţa sistemelor de supraveghere şi pază ale instituţiei, scrie Glasul.ro.

Ele au fost perfecţionate şi suplimentate în ultimii ani. “În anul 2007, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie exista un singur sistem de alarmă antiefracţie, în cadrul expoziţiei de arheologie “Comori ale Epocii Bronzului”; ne-am dat seama că acesta nu este suficient şi în fiecare an am încercat, în limita alocaţiilor bugetare, să extindem sistemul de alarmă antiefracţie, concomitent cu cel de avertizare împotriva incendiului, în toate spaţiile muzeului“, spune directorul Viorel Rusu.

Astfel, în anii 2008, 2010 şi 2011, la capitolul Investiţii, au fost prevăzute sumele necesare pentru achiziţionarea de astfel de sisteme atât pentru spaţiile expoziţionale, cât şi pentru cele ale depozitelor cu bunuri culturale. Cumulat, în cei trei ani, au fost alocaţi 31.600 lei pentru sisteme de alarmă antiefracţie şi 125.700 lei pentru sisteme de avertizare împotriva incendiilor. Sistemele de alarmă antiefracţie au senzori la uşi şi senzori de mişcare în interiorul încăperilor, care semnalizează orice activitate neautorizată. Toate intrările sunt prevăzute cu taste pentru introducerea codului de acces. “E un sistem performant care nu a înregistrat, până acum, rateuri. Atât sistemul de alarmă antiefracţie, cât şi sistemul de avertizare împotriva incendiilor sunt verificate lunar“, precizează directorul Rusu.

După ce dintr-o vitrină a dispărut tiparul sigiliului Băii Mari, în muzeu a fost instalat şi un sistem de supraveghere video, care a fost transferat de la Şcoala generală pentru copii cu deficienţe Gârdani. Sistemul este format din 4 camere de exterior, care asigură supravegherea atât a intrării principale, cât şi a intrărilor în spaţiile expoziţionale şi în depozite, precum şi din 11 camere de interior, care supraveghează un depozit şi câteva spaţii expoziţionale.

Sistemul va trebui extins în spaţiile interioare, în primul rând cele expoziţionale, pentru acestea fiind necesare încă 32 de camere video, al căror cost s-ar ridica la suma de 75.000 lei“, spune Viorel Rusu, citat de Glasul.ro.

În ceea ce priveşte paza umană, aceasta este asigurată, la sediul muzeului de pe strada Monetăriei, de personalul propriu între orele 7-19 şi prin intermediul Serviciului Judeţean de Pază între orele 19-7.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019