Contoarele inteligente permit consumatorului să fie în control și companiilor de utilități să ofere în viitor servicii inteligente către consumatori. Sistemul de analiză a datelor despre utilizatori și IoT dezvoltat de Ericsson va permite operatorilor sa-și valorifice bazele de date despre consumatori și IoT. Pentru a putea face fata numarului din ce in ce mai mare de dispozitive IoT care vor avea o gama larga de intrebuintari și cerințe, Ericsson va lansa software-ul de rețea 17A care va sustine milioane de conexiuni și aplicații scrie smartnews.ro.
Ericsson (NASDAQ: ERIC) lanseaza in cadrul CES 2016, unul dintre cele mai mari targuri de tehnologie la nivel global, trei noi solutii dedicate furnizorilor de servicii de comunicatii și companiilor de utilitati și pentru a acoperi cerințele unei piete in care Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) este in plina dezvoltare. Aceste solutii vor consolida pozitia unica a companiei pe piata serviciilor end-to-end la nivel global.
IoT se dezvolta rapid și reprezinta un adevarat factor de transformare, contribuind din ce in ce mai mult la contopirea lumii fizice cu cea digitala. În ultimul Ericsson Mobility Report, se estimeaza că vor exista 28 de miliarde de dispozitive conectate pana in 2021, mai mult de jumatate din acestea fiind conexiuni Machine-to-Machine (M2M) și IoT.
Mai mult decat atat, numeroase studii au identificat potentialul și valoarea IoT pentru societate, orasele inteligente, casele conectate și dispozitivele consumatorilor contribuind in mod principal la nivelul de valoare perceput. Lider in inovatie in materie de solutii pentru orașe inteligente și case conectate, Ericsson a lansat in cadrul CES 2016 trei solutii IoT: Contorizare inteligenta ca serviciu; Sistem de analiză a datelor despre utilizatori și IoT; Software-ul de retea 17A pentru sustinerea conexiunilor și aplicațiilor IoT .
Pentru consumatori, contoarele inteligente vor insemna facturi cu costuri exacte pentru utilitati și posibilitatea de a-și controla cheltuielile. Acestea vor permite și unor servicii avansate de control automat și sigur al luminii și temperaturii in case.
Cresterea exponentiala a numarului de dispozitive conectate, atat din partea consumatorilor individuali, cat și din partea diverselor industrii, ofera operatorilor telecom oportunitatea de a-și valorifica bazele de date despre consumatori și IoT. Sistemul de analiză a datelor despre utilizatori și IoT dezvoltat de Ericsson va permite operatorilor sa faca acest lucru in timp real, cu ajutorul unui motor de cautare și analiză incorporat in baza de date a utilizatorilor.
Aceasta solutie extinde oferta Ericsson de servicii de consolidare a datelor despre utilizatori și functioneaza atat pe dispozitive celulare, cat și pe cele non-celulare. Mai mult decat atat, sistemul poate prelua informatii și din baze de date externe, generand intr-un mediu securizat analize și aplicați IoT importante pentru mai multe industrii.
În septembrie 2015, Ericsson a anuntat o suita de imbunatatiri software pentru a accelera dezvoltarea IoT, eliminand piedicile ce impiedica adopția acestuia in piata. Pentru a putea face fata numarului din ce in ce mai mare de dispozitive IoT care vor avea o gama larga de intrebuintari și cerințe, Ericsson va lansa software-ul de retea „17A for Massive IoT” care va sustine milioane de conexiuni și aplicații. Noul software de retea va introduce IoT de banda ingusta (narrowband IoT – NB-IoT) in infrastructura LTE existenta, permitand implementarea securizata și stabila a unei conexiuni
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…