Spre deosebire de tehnicile folosite în prezent, noile dispozitive nu intră în contact cu elementele de la locul anchetei, nu le modifică starea și nu distrug dovezile care pot fi valorificate în cadrul anchetei, transmite Agerpres.
‘Aceste dispozitive au fost dezvoltate special pentru situații extrem de periculoase’, a declarat Lothar Koehler, șeful departamentului de inovare, cercetare și prevenție din cadrul Biroului Criminalistic al Bavariei (BLKA).
Proiectul de cercetare este rezultatul comun al muncii depuse de laboratorul din cadrul BLKA, Universitatea de științe aplicate din Munchen și o companie bavareză din domeniul ingineriei.
Recuperarea de la o distanță de siguranță a amprentelor de pe dispozitive explozive folosite într-un atentat terorist reprezintă unul dintre exemplele ce vizează utilizarea acestor dispozitive robotice.
Proiectul de cercetare, denumit HUSSA — acronimul german pentru ‘căutarea probelor umane’ (search for human evidence), a început în 2012 și cu ajutorul acestuia cercetătorii au reușit să facă vizibile amprentele, urmele de pași sau orice urme umane rămase la locul unde s-a produs un eveniment extrem de periculos, folosind tehnologia luminii difuze.
Cel de-al doilea dispozitiv folosește vapori chimici.
Potrivit cercetătorilor, ambele dispozitive vor intra în dotarea poliției germane până la sfârșitul anului pentru a fi folosite pe scară largă.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…