Dispozitivele de skimming fură informațiile care se găsesc pe banda magnetică a cardului, scrie komando.com.
Aceste informații sunt apoi folosite pentru a clona cardul, iar cardul clonat poate fi folosit apoi pentru a retrage bani din cont. De aceea companiile care emit carduri le folosesc pe cele care folosesc standarde cu chip și PIN sau chip și semnătură. Aceste standarde au fost create de companiile Europay, MasterCard și Visa.
În Statele Unite ale Americii, au fost arestați anul trecut patru hoți care au folosit dispozitive de skimming și au furat în total 2.1 milioane de dolari.
Dispozitivele de skimming sunt modelate sau printate 3D pentru a părea că fac parte din ATM. Cu toate acestea, s-ar putea să nu aibă aceași culoare și calitate cu restul dispozitivului. Poate ieși un pic în afară sau să nu fie instalat direct. Dacă nu se potrivește întregului este un posibil avertisment.
Pot exista și alte dispozitive atașate care pot ascune o cameră îndreptată către tastatură. Pot fi instalate pe ATM sau deasupra lui.
Acoperirea mâinii în timp ce se tastează codul nu le permite hoților să afle PIN-ul.
Există și excepții de la regulă. De exemplu, în Brazilia s-a descoperit un ATM care avea toată partea din față deghizată. Astfel nu se putea ghici că avea instalate dispozitive de skimming. Un alt exemplu sunt dispozitivelede skimming care nu pot fi depistate pentru că nu ies în evidență dar există în interiorul ATM-ului.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…