[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Cum pot fi construite drone pentru securitate

În ultima vreme, tot mai multe companii creează drone pentru diverse aplicații ca livrări, agricultură și, desigur, protecție. 

Când ne gândim la drone pentru apărare, vorbim despre drone de mărimi mari care zboară la altitudini foarte înalte  deasupra zonelor de război în timp ce fotografiază și omoară teroriști. Cu toate acestea, drone mai mici pentru consumatori pot fi folosite pentru aplicații mai mici în securitate ca drone de securitate, scrie nanalyze.com.

Pentru început este necesară dezvoltarea unui sistem care permite dronelor de securitate să zboare aproape continuu. Compania Airobotics oferă un robot care înlocuiește bateriile dronei care patrulează.

Apoi este necesar ca drona să „vadă”. Dacă drona doar înregistrează imagini video pe care o persoană dintr-o cameră de control le vede nu este suficient pentru a atrage clienți. Este nevoie de un microprocesor care permite dronei să înțeleagă ce vede aproape în timp real. Astfel drona poate alerta când vede un om sau un om pe care nu îl recunoaște.

O altă problemă a dronelor este că pot fi folosite doar ziua deoarece doar atunci pot vedea. Trebuie luat în considerare că multe soluții de securitate trebuie să funcționeze pe întuneric. O comanie numită FLIR Systems a dezvoltat o soluție de imagistică termală pentru drone care este folosită în prezent de pompieri.

Apoi este nevoie de o platformă software care trebuie să aibă următoarele funcții:

  • Să poată programa rute și zone de acoperire cu opțiuni de setare la întâmplare;
  • Să poată seta frecvența zbourilor pentru orice interval;
  • Să declanșeze alarme când vede oameni sau anumite tipuri de oameni;
  • Să funcționeze în combinație cu alte dispozitive de securitate ca detectoarele de mișcare;
  • Să trimită informațiile în cloud.

Criticii au acuzat dronele de crearea mai multor pericole ca invadare spațiului privat, ciocniri cu alte vehicule aeriene, amenințarea siguranței personale și chiar sperierea animalelor, scrie semiengineering.com.

O dronă este compusă dintr-o varietate de componente pentru a funcționa eficient. Lista include accelerometre, giroscoape, magnetometre, senzori de presiune, module GPS, procesoare și radiouri digitale. Aceste componente îi spun dronei printre altele cum să se orienteze, cum să evite coliziunile și unde să meargă. Totuși multe dintre aceste componente pot fi exploatate pentru a lua controlul de la operatorul autorizat sau de la sistemul de navigare.

Oleg Petrovsky, senior research engineer al HP Enterprise Security Services spune că fiecare componentă a dronei poate fi vulnerabilă la atacuri fizice sau electronice.

Petrovsky crede că există pași pe care proiectanții de drone și furnizorii de componente le pot face pentru a transforma dronele în vehicule mai sigure. Conform lui Petrovsky există deja o serie de măsuri pentru a face actualizări de firmware a microcontroller-urilor și ale altor dispozitive. Mecanismul de îmbunătățire a microcontroller-urilor este bine cunoscut în industria de semiconductoare.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019