Câtă încredere au clienții în securitatea băncilor?
Conform unui nou studiul al Visa, cetățenii britanici au mai multă încredere în securitate biometrică implemntată de bănci decât cea a agențiilor guveramentale.
O cercetare a Visa care a inclus 15.000 de participanți din șapte țări din Europa a descoperit că 85% dintre cetățenii britanici au cea mai mare încredere în bănci pentru plățile care folosesc securitate biometrică. În 2015, doar 65% dintre aceștia aveau încredere în bănci în acest caz, scrie computerweekly.com.
Studiul intitulat Visa Biometric Payments, care a chestionat oameni din Europa a arătat că 73% cred că verificările de securitate biometrică pe dispozitivele de plată oferă o autentificare sigură. Recunoașterea amprentei a este preferată de 81% dintre deținătorii de carduri Visa, urmată de scanarea irisului.
Unele bănci oferă deja tehnologie biometrică pentru autentificarea clienților.
Robert Capps, vicepreședinte al dezvoltării afacerii la NuData Security a avertizat că datele biometrice, ca amprentele și autentificare vocii sunt departe de a fi lipsite de pericole. El a avertizat că acestea nu pot fi schimbate odată ce au fost compromise, scrie theregister.co.uk.
În India, băncile întăresc securitatea cardurilor și a ATM-urilor în mijlocul temeilor că datele clienților ar putea fi folosite greșit de evazioniști, scrie indiatimes.com.
Rețeaua de ATM-uri a Yes Bank a fost revizuită în urma unei tentative de fraudă prin intermediul unei rețele ale unei bănci private. HDFC Bank a cerut câtorva clienți să își schimbe PIN-ul pentru ATM cât mai repede. A existat o temere că unele ATM-uri ale unei bănci din sistemul privat aveau instalate dispozitive de skimming și că PIN-ul era și el disponibil.
HDFC Bank sfătuiește clienții să nu folosească ATM-uri de la alte bănci și afirmă că este prudent pentru clienți să își schimbe din când în când PIN-ul.
Conform experților în securitate, absența unei legi pentru înștiințarea asupra breșelor este dăunătoare pentru clienții băncilor. Unele dintre cele mai mari breșe de informații au ieșit la iveală deoarece legile din alte țări au cerut informări asupra berșelor. Una dintre aceste țări este SUA.